Europai planetos pirmenybėse yra skirta 14 vietų. Kadangi Rusija yra šeimininkė, jai atrankoje varžytis nereikės. Likusios 52 Senojo žemyno valstybės kovos dėl 13 kelialapių. UEFA licenciją turintis Gibraltaras kvalifikacinėse varžybose nedalyvaus, nes nėra FIFA narys.

Visos rinktinės pagal liepos mėnesio FIFA reitingus buvo suskirstytos į 6 pajėgumo krepšelius, o burtų traukimo metu padalytos į 9 grupes.

Lietuvos rinktinė, kuri FIFA reitinge žengia vos 110-oje pozicijoje, žais F grupėje, o jos varžovėmis bus Anglija (FIFA-9), Slovakija (FIFA-15), Škotija (FIFA-29), Slovėnija (FIFA-49) ir Malta (FIFA-158).

Su anglais ir slovėnais mūsiškiai taip pat žaidžia ir vienoje atrankos grupėje į 2016 metų Europos čempionatą. Anglams Londone buvo pralaimėta 0:4, o slovėnams Vilniuje – 0:2.

Visų sirgalių atmintyje ilgam įstrigo ir susitikimas su Malta. Igorio Pankratjevo auklėtiniai šių metų birželio pradžioje svečiuose gavo antausį 0:2.

Su slovakais Lietuvos komanda rungėsi 2014 metų pasaulio čempionato kvalifikacinėse varžybose: tiek namuose, tiek išvykoje sužaista lygiosiomis 1:1.

Su Škotijos ekipa paskutinį kartą lietuviai žaidė atrankoje į 2012 metų Senojo žemyno pirmenybes. 2010-aisiais Kaune sužaista lygiosiomis 0:0, o 2011-aisiais Glazge nusileista 0:1.

Grupių nugalėtojai iš karto pateks į pasaulio čempionatą, o 8 geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos dėl likusių 4 bilietų grumsis papildomame turnyre.

Atrankinės kovos prasidės 2016-ųjų rugsėjį ir finišuos 2017-ųjų lapkritį.

A grupė: Liuksemburgas, Baltarusija, Bulgarija, Švedija, Prancūzija, Nyderlandai.

B grupė: Andora, Latvija, Farerų salos, Vengrija, Šveicarija, Portugalija.

C grupė: San Marinas, Azerbaidžanas, Norvegija, Šiaurės Airija, Čekija, Vokietija.

D grupė: Gruzija, Moldova, Airija, Serbija, Austrija, Velsas.

E grupė: Kazachstanas, Armėnija, Juodkalnija, Lenkija, Danija, Rumunija.

F grupė: Malta, Lietuva, Slovėnija, Škotija, Slovakija, Anglija.

G grupė: Lichtenšteinas, Makedonija, Izraelis, Albanija, Italija, Ispanija.

H grupė: Kipras, Estija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Belgija.

I grupė: Suomija, Turkija, Ukraina, Islandija, Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (486)