Klubo vadovų kantrybės taurę perpildė penktadienį fiasko UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje, kuriame „Juvė“ nesugebėjo įrodyti savo pranašumo prieš vos 7-9 vietas Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse pasidalinusią „Lyon“ ekipą.

Šeštadienį „Juventus“ išplatino oficialų pranešimą, kad išsiskiria su M. Sarri, su kuriuo šiemet nepavyko iškovoti nei Italijos taurės, nei Supertaurės.

Turino komanda padėkojo 61-erių metų specialistui už įdėtą darbą ir pasiektas pergales bei palinkėjo sėkmės ateityje.

Nors „Juventus“ atsakomajame mače ir įveikė prancūzus 2:1, to buvo maža, kadangi pirmąjį susitikimą Senoji senjora buvo pralaimėjusi 0:1.

Vienintelį smūgį į varžovų vartus per atsakomąsias rungtynes (ir tą ne iš žaidimo, o iš 11 metrų baudinio) atlikęs „Lyon“ kolektyvas, vadinamas „Les Gones“ (pranc. „Vaikai“), pateko į ketvirtfinalį, kuriame susikaus su „Manchester City“. Tuo metu „Juvei“ sezonas jau baigtas.

„Iškritome iš UEFA Čempionų lygos, nors laimėjome šešis iš aštuonių žaistų mačų, vieną sužaidėme lygiosiomis ir vieną pralaimėjome. Vadinasi, per aštuonis turus surinkome 19 taškų. Jei šioje lygoje egzistuotų turnyro lentelė, dabar mes būtume pirmi arba antri. Vietoje to, mes jau eliminuoti. Dėl to aš jaučiuosi neįtikėtinai liūdnai. Atrodo, kad šis turnyras „Juventus“ klubui yra užkeiktas“, – pasiteisinimų ieškojo M. Sarri.

Tokie argumentai nepadėjo ir „Juventus“ jau po pietų paskelbė, kad naujuoju komandos vairininku tapo legendinis Andrea Pirlo.

41-erių metų strategas prieš tai dirbo su „Juvės“ jaunimo (U-23) futbolininkais.

Su Architektu vadinama Italijos futbolo legenda pasirašyta dvejų metų sutartis.

Turino ekipa pastarąjį kartą UEFA Čempionų lygos taurę savo rankose laikė dar 1996-aisiais.

Ankstyvas pasitraukimas iš turnyro neturėjo pradžiuginti ne tik vadovų, bet ir didžiausios „Juventus“ žvaigždės Cristiano Ronaldo.

35-erių metų portugalas padarė viską, ką galėjo, pelnė du įvarčius, bet taip ir nepriartėjo prie rekordinio Clarence'o Seedorfo pasiekimo – triumfo UEFA Čempionų lygoje su trimis skirtingais klubais („Ajax“, „Real“ ir AC „Milan“).

Tiesa, su „Manchester United“ (2008 m.) ir Madrido „Real“ (2014, 2016, 2017 ir 2018 m.) net penkis tokius trofėjus iškovojęs CR vis dar ryškiai spindi aikštėje ir nė neužsimena apie karjeros pabaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)