Festivalis prasidėjo šventiniu vaikų darželių ir moterų futbolo klubų bei komandų paradu.

Vėliau renginio organizatoriai visus norinčius kvietė sudalyvauti įvairiose viktorinose, rinkti gražiausią, simpatiškiausią, gracingiausią futbolininkę bei išbandyti savo jėgas futbolo aikštelėje.

Ypač didelio susidomėjimo susilaukė madų demonstravimas, kurio metu futbolininkes pristatė naujausią sportinių drabužių kolekciją.

Festivalio dalyvius ir svečius sveikino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius, moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė, Kauno miesto mero patarėjas Aurimas Jaunarijus Ramoška, gėles dalijo organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Povilas Mačiulis.

Aktyviai į šventę įsijungė ir judėjimo „Moterys už futbolą" globėja, Mis Lietuva 2002" Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su savo mažuoju sūneliu.

„Futbolas mūsų šeimoje užima tikrai gan svarbią vietą, todėl džiaugiuosi galėdama prisidėti”, - sakė V. Grikšaitė-Česnauskienė.

Judėjimas „Moterys už futbolą" - tai ne tik profesionalus sportas, bet ir gyvenimo būdas, laisvalaikio praleidimo forma ir pramoga visai šeimai.

Judėjimas užsiima moterų futbolo populiarinimo, siekiant 2010-2020 metų Lietuvos futbolo strategijoje numatyto tikslo - ketvirtadalį žaidžiančių futbolą turi sudaryti moterys. Projektą jau įvertino ir paskatino UEFA (Europos futbolo asociacijų sąjunga).

Dar trys „Moterys už futbolą" festivaliai šiemet planuojami gegužės, rugsėjo ir spalio mėnesiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją