2016 m. „Man City“ pasikvietė P. Guardiolą šventai tikėdami, kad jis – būtent tas treneris, kuris atves komandą į šlovę svarbiausiame pasaulyje klubiniame futbolo turnyre.

Nors titulų lentyną mėlynai nusidažiusioje Mančesterio pusėje sparčiai pildosi, tačiau triumfas Čempionų lygoje iki šiol liko neįgyvendintu siekiu, nors kiekvieną sezoną „Man City“ būna tarp favoritų. Aiškiais favoritais jie laikomi ir prieš finalo rungtynes su Milano „Inter“.

„Tai didžiulė mūsų svajonė. Žinome, koks svarbus tai mačas, bet turime kontroliuoti tik tai, ką galime – kaip kuo geriau sustabdyti „Inter“. Tai yra futbolo rungtynės ir galiausiai laimi tas, kuris geriau pasirodo per 90 minučių. Nesvarbu, kad žmonės mato mus kaip favoritus. Svarbu tik tai, kad rytoj sužaistume geriausias savo rungtynes“, – prieš artėjantį mačą sakė P. Guardiola.

52-ejų specialistas sieks trečią kartą laimėti UEFA Čempionų lygą – du kartus jis tą padarė su „Barcelona“ 2009 ir 2011 m. Vėliau katalonui nepavyko to pakartoti su Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City“ komandomis.

Paklaustas, kokia yra jo sėkmės paslaptis, katalonas tik nusijuokė ir išskyrė vieną dabartinį savo auklėtinį.

„Turėti gerus žaidėjus. Turėjau Lionelį Messi, dabar turiu Erlingą Haalandą. Aš nejuokauju. Tai tiesa. Treneris niekada nepelno įvarčių. Niekada“, – išgirdęs žurnalistų juoką surimtėjo jis.

Tai antrasis UEFA Čempionų lygos finalas, kurį jis pasiekė su „Man City“. Pirmasis buvo prieš dvejus metus – tada 0:1 pralaimėta Londono „Chelsea“.

„Norėčiau jums pasakyti pamokas iš tų rungtynių, bet nežinau jų – tai visiškai skirtingos komandos. Skirtingi žaidėjai. Tai, ką tada buvome suplanavę, nesuveikė. Rytoj turime planą, idėją. Ją išdėstai žaidėjams, bet niekada nežinai, kas įvyks. Jaučiu, kad esame pasirengę ir kartu labai gerbiame savo varžovus“, – pabrėžė treneris.

P. Guardiolo manymu, finale yra itin svarbu turėti konkretų planą.

„Plano laikymasis ir turėjimas duoda stabilumą. Svarbu turėti planą. Netikiu tuo, kad į finalą gali išeiti be jo. Turi gerai gintis ir būti kantrus. Svarbiausia galvoti, kad mes pralaimime rezultatui esant 0:0. Italai esant tokiam rezultatui galvoja, kad jie laimi, – nusijuokė P. Guardiola. – Taip, rungtynėms įsibėgėjus būna daug netikėtų momentų ir į tai turi reaguoti. Galiausiai niekada nežinai, kas nutiks futbole“.

Jeigu P. Guardiolai šis ranka pasiekiamas trofėjus – svajonė, tai „Man City“ komandos varikliui Kevinui De Bruyne – ir tam tikras apsėdimas.

„Žmonėms mums gali prikišti tik tai, kad nesame laimėję Čempionų lygos. Jeigu mums pavyks iškovoti taurę, tai bus didelis laimėjimas visiems – žaidėjams, komandai, sirgaliams.

Tai kartu yra svajonė ir apsėdimas. Kiekvienas futbolininkas nori laimėti Čempionų lygą, nori būti viršūnėje su komanda ir individualiai. Galimybė kautis metai iš metų šioje lygoje yra nepakartojama. Rytoj turėsime dar vieną šansą. Anksčiau buvome nepakankamai geri ir turime tą priimti“, – sakė 31-erių belgas.

Miestiečiai šį sezoną turi neįtikėtiną šansą laimėti Treble – tris svarbiausias taures. Jie jau laimėjo Anglijos „Premier“ lygą, šalies taurę („FA Cup“), tad vienintelė trūkstama dėlionės dalis – Čempionų lygos trofėjus.

Finalą anglai pasiekė nė karto nepralaimėję turnyre – 7 pergalės ir 5 lygiosios. Tiek Europoje, tiek Anglijoje jie varo iš proto varžovus ne tik sunkiai sustabdomu puolimu ir įvarčių gausa, bet ir solidžia gynyba. K. De Bruyne mano, kad antrasis elementas bus svarbiausias kovoje su „Inter“.

„Suprantame, kad „Inter“ yra gera komanda, turinti savo sistemą su dviem puolėjais. Suprantame, kokia tai komanda. Nesitikime, kad tai bus atviros rungtynės, nes finaluose tai nutinka retai. Turime nesinervinti, nes daug šansų mačo pradžioje tikrai nebus. Turime žaisti savo žaidimą ir tikėtis, kad po truputį atrasime savo šansus ir pelnysime įvarčius“, – į galimą finalo paveikslą žvelgė belgas.

Vienas pagrindinių „Manchester City“ gynybos ramsčių, portugalas Rubenas Diasas įsitikinęs – didžiausia klaida būtų pamiršti mačo svarbą: „Didžiausia klaida, kurią galime padaryti – pamiršti, kad tai finalas. Žmonės gali kalbėti, ką nori, bet finaluose niekada nėra favoritų“.

UEFA Čempionų lygos finalas bus žaidžiamas šį šeštadienį, 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją