Nors Lietuvos rinktinei tai buvo pirmasis iškovotas taškas Tautų lygoje, tačiau jis jau nieko nebelems. Norint išlikti kovoje dėl trečios vietos grupėje buvo būtina pergalė.

Dabar nubraukiamos net menkiausios teorinės galimybės Lietuvos rinktinei kilti iš paskutinės vietos turnyro lentelėje.

Kur kas užtikrinčiau rungtynes pradėję Farerų futbolininkai jau nuo pirmųjų minučių išsiskyrė aukštu spaudimu ir kamuolio kontrolės persvara.

O 22-ą minutę krito ir pirmasis įvartis į Lietuvos rinktinės vartus: po standartinės situacijos smūgiu galva pasižymėjo Jakupas Andreasenas.

O kai praleidi įvartį, pasidaro labai sunku sugrįžti.
Reinhold Breu

Lietuvos futbolo federacijos stadione susirinkusius žiūrovus pavyko pradžiuginti 44 minutę, kai Vykintas Slivka pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. Tiesa po įvarčio pakilo nuošalę fiksavusi teisėjo asistento vėliavėlė, prireikė ir VAR įsikišimo, o įvartis galiausiais buvo įskaitytas.

Vykintas Slivka

Antrajame kėlinyje pasižymėti nepavyko nė vienai komandai. Nors jau per pridėtą teisėjo laiką Arvydas Novikovas smūgiu iš baudos aikštelės galėjo išvesti Lietuvos rinktinę į priekį, tačiau rinktinės senbuvio stipriai paleistas kamuolys prašvilpė virš vartų.

Arvydas Novikovas

Po šių rungtynių Lietuvos rinktinės treneris dėkojo savo žaidėjams ir bandė įžvelgti pozityvių dalykų.

„Visų pirma noriu padėkoti savo žaidėjams. Norėjome laimėti rungtynes, komanda demonstravo kietą charakterį, bet to neužteko. Nebuvo lengva, ypač po praleisto įvarčio. Analizuosime šias rungtynes, atsistatysime ir ruošimės kovai su Liuksemburgu. Man tai buvo pozityvus pirmas žingsnis.

Nors ir ne viskas buvo idealu. Su žaidėjais nemažai kalbėjome apie naujus žaidimo principus bei žaidimo stilių. Nuoširdžiai dėkoju futbolininkams, jie atidavė visas jėgas. Iš mano pusės – tai geras pirmas žingsnis, pirmas taškas Tautų lygoje“, – kalbėjo R. Breu.

Reinhold Breu

Trenerio teigimu, demonstruoti norimo žaidimo neleido solidžiai rungtyniavę oponentai.

„Mes norėjome žaisti gražų futbolą, bet tai neįmanoma, kadangi žaidėme prieš stiprų varžovą. Nesu patenkintas tašku, norėjome laimėti, bet turime susitaikyti su esamu rezultatu. Visa komanda norėjo iškovoti tris taškus namuose“, – tvirtino strategas.

Rungtynėse su Farerų salomis buvo atliktas vos vienas smūgis į vartų plotą. Laikinojo rinktinės trenerio teigimu, tam įtakos turėjo sunkios pirmos 20 minučių ir praleistas įvartis.

„Turime būti sąžiningi, mes nelengvai pradėjome rungtynes, ypač pirmas 20 minučių. O kai praleidi įvartį, pasidaro labai sunku sugrįžti. Mums nekaip sekėsi kontroliuoti kamuolį, manau, kad pritrūko šalto proto“, – pripažino R. Breu.

Statistika

Paskutines likusias rungtynes Tautų lygoje Lietuvos rinktinė žais rugsėjo 25-ą diena, 21.45 val. su Liuksemburgo rinktine. R. Breu jau žvalgosi į artėjantį susitikimą su jam gerai pažįstama komanda.

„Liuksemburgo komandai pavyko pelnyti 3 įvarčius rungtynėse su Turkija. Aš gerai žinau visus žaidėjus, nes juos treniravau. Manau, tai bus visai kitokios rungtynės. Gal mums kiek lengviau žaisti išvykoje, nes Liuksemburgas norės žaisti atakuojantį futbolą“, – išskyrė net 10 metų Liuksemburge dirbęs R. Breu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)