Rungtynės prasidėjo gana vangiai ir kėlinio pradžioje progų pasižymėti beveik nebuvo. Visgi tai vyko tik iki 21-os minutės, kai „Birmingham“ žaidėjai kiek netikėtai išsiveržė į priekį: po pakelto kampinio „Chelsea“ baudos aikštelėje kilo sumaištis ir kamuolys atsidūrė vartininko aikštelės krašte buvusiam gynėjui Davidui Murphy, kuris lengvai iš arti pasiuntė jį į vartus - 1:0.

Jau po kelių minučių „Chelsea“ galėjo rezultatą išlyginti, kai baudos aikštelėje buvo pargriautas Ramiresas, tačiau teisėjo paskirto 11 metrų baudinio Juanas Mata nesugebėjo realizuoti.

Iki kėlinio pabaigos „Birmingham“ puikiai gynėsi ir neleido „Chelsea“ futbolininkams, kuriems tikrai trūko išradingumo, kurti pavojingų atakų. Londoniečių gretose tik Danielis Sturridge‘as ir Johnas Obi Mikelis pabandė iš toli pataikyti į vartus, tačiau jiems abiems pritrūko tikslumo. Taip pat baudos smūgiu pamėgino pasižymėti ir Davidas Luizas, visgi jo smūgį atrėmė vartininkas Colinas Doyle‘as.

Antrame kėlinyje „Chelsea“ treneris Andre Villas-Boasas iškart išleido Didier Drogbą, kuris pakeitė savo paties šešėlyje vėl buvusį Fernando Torresą. D. Drogba pasirodymas aikštėje suaktyvino „Chelsea“ puolimą. 62-ą minutę Londono miesto klubas sugebėjo išlyginti rezultatą: Branislavas Ivanovičius atliko puikų perdavimą iš krašto ir Danielis Sturridge‘as stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus - 1:1.

Po įmušto įvarčio „Chelsea“ ėmė spausti savo varžovus, tačiau „Birmingham“ gynėjai sugebėjo gintis patikimai ir neleido persverti rezultato. Varžybų laikui einant į pabaigą „Birmingham“ galėjo įmušti ir pergalingą įvartį, tačiau jaunasis Jake‘as Jervisas smūgiavo tiesiai į vartininką.

Lygiosios reiškia, kad klubai susitiks dar kartą, tačiau šį kartą jau „Birmingham“ tvirtovėje.

Visi rezultatai:

„Chelsea“ 1 - 1 „Birmingham“
21‘ [0 – 1] David Murphy
62‘ [1 – 1] Daniel Sturridge

23‘ Juan Mata („Chelsea“) nerealizavo 11 m baudinio.

„Everton“ 2 – 0 „Blackpool“
1‘ [1 – 0] Royston Drenthe
6‘ [2 – 0] Denis Stracqualursi
90‘ Kevin Phillips („Blackpool“) nerealizavo 11 m baudinio

„Millwall“ 0 – 2 „Bolton“
4‘ [0 – 1] Ryo Myiaichi
59‘ [0 – 2] David N‘Gog

„Norwich“ 1 – 2 „Leicester“
5‘ [0 – 1] Sean St. Ledger
23‘ [1 – 1] Wes Hoolahan
71‘ [1 – 2] David Nugent
23‘ Wes Hoolahan („Norwich“) nerealizavo 11 m baudinio

„Sunderland“ 2 – 0 „Arsenal“
40' [1 - 0] Kieran Richardson
78' [2 - 0] Alex Oxlade-Chamberlain (į savo vartus).

Fernando Torresas