Pasak rinktinės trenerio Edgaro Jankausko, stovykla varžovų namuose pasiteisino.

„Treniruotes orientavome į tai, kaip izoliuoti stipriąsias slovakų žaidimo puses, mūsų išėjimą į ataką ir kamuolio kontrolę. Stovykla tikrai pasiteisino, nes Lietuvoje tokių sąlygų neturime, - kalbėjo E. Jankauskas - Visi nusiteikę kovingai, yra žaidybiniame ritme ir sveiki išskyrus Deivydą Matulevičių, kuris negalės mums padėti.“

Rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas taip pat liko patenkintas pasiruošimu.

„Turėjome keturias dienas, sąlygos tikrai buvo geros ir treniruočių aikštė buvo gera. Daug analizavome varžovus, matėme, kokie yra jjų pliusai ir minusai. Bandysime tuo pasinaudoti. Visi vaikinai susikaupę ir laukia rungtynių“, - po paskutinių pratybų kalbėjo F. Černychas.

Anot jo, būsimas varžovas labai gero lygio komanda.

„Reikia atiduoti visas jėgas ir, manau, kad rezultatas bus pozityvus. Manau, kad nerimauti reikia daugiau varžovams. Mes nesame favoritai. Bet pasitikėjimas savo jėgomis pakilo. Žinome, kad galime kovoti su geromis komandomis. Turime tai pratęsti.“

„Slovakai turi labai techniškų, individualiai stiprų ir greitų žaidėjų, kurie mėgsta kontroliuoti kamuolį, gerai atakuoja poziciškai. Priešininkams tenka daugiau gintis. Labai silpnų vietų nesurasi. Arba norint surasti reikia įdėti labai daug darbo“, - kalbėjo E. Jankauskas.

Trenerio teigimu, lietuvių jėga yra vienybėje, susitelkime ir komandinėje dvasioje.

„Patys turime greitų, techniškų ir kovingų žaidėjų. Mūsų komandai bus įdomu pasitikrinti jėgas su futbolininkais, kurie rinkoje vertinami 30 ar 40 milijonų, sužinoti, kur mes žygiuojame, kokį lygį pasiekti reikia stengtis. Prieš mus žais pasaulio klasės žaidėjai. Gerbiame juos, bet nereiškia, kad jų bijome. Savo žaidimu taip pat užsitarnavome varžovų pagarbą.“

E. Jankausko nuomone, svarbu negalvoti apie varžovų jėgą, o sutelkti savo maksimalaus potencialo išnaudojimą.

„Favoritai yra slovakai. Jie žaidžia namie ir atstovauja geresniems klubams. Tačiau kaip sakau žaidėjams, turime padaryti viską taip, kad kitą dieną galėtume pažiūrėti vienas kitam į akis ir pasakyti, kad padarėme, ką galėjome. Netoleruojame tik pasyvumo ar nereikalingos baimės. Mūsų kolektyvas draugiškas ir vieningas. Jei matysime, kad kažkuriam žaidėjui nepavyksta, mes jam padėsime. Tai mūsų pagrindinė vertybė.“

„Slovakija agresyvi gynyboje, puola viduriu, o vidurio saugai gali nulemti rungtynių baigtį“, - pasakojo Lietuvos rinktinės analitikas Marius Babravičius.

Ar žinote, kiek rungtynių analizavo Lietuvos rinktinės treneriai prieš mačą su slovakais? Jūsų dėmesiui - labai įdomus vaizdo reportažas apie tai kaip varžovus analizuoja rinktinės treneriai, kaip treniruočių metu pasitarnauja radijo ryšys ir kokias naujas technologijas naudoja.

Dvikova vyks pernai po rekonstrukcijos atidarytame Trnavos Antono Malatinskio vardo stadione. Nors šiame mieste vos 65 tūkst. gyventojų, už 28 milijonus eurų (iš jų beveik pusę skyrė Slovakijos vyriausybė), stadionas talpina 19 tūkst. žiūrovų.

Rungtynėms teisėjaus arbitrų brigada iš Graikijos. Aikštės teisėjas - Anastasios Sidiropoulos. Penkerius metus tarptautinėje arenoje dirbantis teisėjas greitai pakilo iki elito lygmens ir trečius metus vadovauja Čempionų lygos grupių etapo dvikovoms. Lietuvos ekipų rungtynėms jis nėra teisėjavęs.

Slovakijos ir Lietuvos rinktinės susitiks penktadienį prasidės 21.45 val. mūsų laiku. Rungtynes nuo 21 val. 30 min. transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)