„Tam, kad užsitikrintume Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) finansinę paramą, reikėjo priimti FIFA Finansinio komiteto pasiūlymą. Dabar aišku, kad šis sprendimas buvo neteisingas. Aš padariau klaidą. Aš prisiimu visą visą atsakomybę. Tačiau jokio balsų pirkimo pasaulio čempionatui rengti - nebuvo“, - buvusį legendinį futbolininką cituoja agentūra AP.

Vokiečių leidinys „Der Spigel“ pranešė, kad Vokietija „nešvariai“ gavo teisę rengti 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą. Organizacinis komitetas sukūrė specialių slaptą fondą, apie kurį žinojo ir F. Beckenbaueris, ir Vokietijos futbolo sąjungos prezidentas Wolfgangas Niersbachas.

Pasak „Der Spigel“, buvęs kompanijos „Adidas“ vadovas Robertas Louis-Dreyfusas tam fondui kaip skolą pervedė 10,3 mln. Šveicarijos frankų. R. L. Dreyfusas operaciją atliko, kaip privatus asmuo. 2000 metų birželio 6 dieną paaiškėjo, kad Vokietija laimėjo teisę rengti pasaulio čempionatą.

Likus pusantrų metų iki turnyro pradžios, R. L. Dreyfusas pareikalavo skolą grąžinti. Tuo metu suma buvo lygi 6,6 mln. eurų. Vokietijos futbolo sąjunga pervedė į FIFA sąskaitą minėtą sumą. Oficiali versija - už čempionato atidarymo koncertą. Vėliau renginys buvo atšauktas, o pinigai iš FIFA sąskaitos buvo pervesti R. L. Dreyfusui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)