Namuose žaidę Nyderlandų futbolininkai C grupės susitikime šventė pergalę 3:2 (0:0).

Ukrainiečiams tai buvo šeštoji nesėkmė iš eilės žemyno čempionatuose. Tokią pralaimėjimų seriją iki šiol buvo fiksavusi tik tuometinės Jugoslavijos rinktinė, taškų nepelniusi 1968-1984 metais.

Kita vertus, dar prieš pirmenybes skandalą dėl savo aprangų dizaino sukėlusi Ukrainos komanda parodė galinti triukšmauti ir aikštėje, kuomet vos per 4 min. antrame kėlinyje pelnė du įvarčius ir išlygino rezultatą.

„Gaila, kad pralaimėjome paskutinėmis minutėmis. Esame nusivylę tokia atomazga. Bet nieko baisaus, nes laukia dar du mačai grupėje. Jeigu žaisime taip pat ryžtingai, esu tikras, kad be didesnių problemų prisirinksime taškų. Reikia suprasti, su kuo ir kur šįkart žaidėme. Aikštėje vyko tikra kova, o ne vienpusis eismas“, – komentavo vieno iš tikslių smūgių autorius Andrejus Jarmolenka, pelnęs 41-ą įvartį atstovaujant nacionalinei komandai.

„Esu labai patenkintas rungtynėmis. Ypač tuo, kad atsilikdama 0:2 komanda parodė charakterį. Nepaisant pralaimėjimo, laikysime šį mačą pozityvia patirtimi. Man patiko, kaip vaikinai reagavo į stresą. Regis, komanda tobulėja“, – antrino treneris A. Ševčenka.

Gyva Ukrainos futbolo legenda taip pat užstojo Vitalijų Mikolenką – neužtikrintas 22-ejų Kijevo „Dinamo“ krašto gynėjo žaidimas ukrainiečiams kainavo du įvarčius.

„Tokiame lygyje visi daro klaidų, nes greičiai čia – beprotiški. Iš jų reikia pasimokyti, bet niekas neturėtų gėdytis dėl šių rungtynių ar būti puolamas“, – sakė A. Ševčenka.

Tuo metu buvusi rinktinės žvaigždė Artiomas Milevskis, komentuodamas tautiečių startą pirmenybėse, nevyniojo į vatą – nors žiūrovams reginys ir buvo gražus, pralaimėjimas yra pralaimėjimas.

„Akivaizdu, kad nuotaika dabar mėšlina. Žinau, ką jauti, kai atiduodi visas jėgas, bet vis tiek galiausiai lieki tuščiomis. Tikiuosi, V. Mikolenka miegos ramiai, jam vakaras buvo sunkus. Bet nesakysiu, kad jis sumovė šias rungtynes, tiesiog šįkart aikštėje atsirado stipresnių už jį. Nėra ko barstytis galvų pelenais, mačas buvo puikus, tokio nemačiau jau seniai“, – kalbėjo 36-erių veteranas.


Savo ruožtu, nugalėtojai, kuriems tris taškus atnešė vėlyvas Eindhoveno PSV krašto gynėjo Denzelio Dumfrieso įvartis, žadėjo „iki nugriuvimo“ analizuoti, kodėl prieš tai vos per kelias minutes vėjais paleista turėta persvara.

„Mačiau subalansuotą ir dominuojantį komandos žaidimą. Darysime viską, kad tokie svyravimai daugiau nepasikartotų“, – patikino Nyderlandų rinktinės strategas Frankas de Boeras.

Pasak jo, prieš sekmadienio akistatą Amsterdame komandai nepavyko išlaikyti įprastos pasiruošimo rutinos. Šeštadienį vakare olandai planavo surengti vaizdo įrašų analizės sesiją, bet atidėjo ją iki sekmadienio ryto po to, kai rungtynėse Kopenhagoje Anapilin vos neiškeliavo širdies smūgį patyręs Danijos saugas Christianas Eriksenas.

Pastarasis 2010-2013 metais vilkėjo Amsterdamo „Ajax“ marškinėlius, ir Nyderlandų sostinė toli gražu nepamiršo preciziškai tiksliais perdavimais ir baudos smūgiais garsėjančio dano.

Johano Cruyffo stadiono tribūnose sekmadienį buvo daugybė Ch. Eriksenui sveikatos linkinčių transparantų ir vėliavų. Tą patį pažymėjo ir šeimininkų futbolininkai.

Antrame kėlinyje pakeisto gynėjo Daley Blindo akyse net sužvilgo ašaros – buvęs Ch. Erikseno bendraklubis 2019-aisiais pats turėjo širdies problemų ir buvo operuojamas.

„Christianas yra vienas geriausių jo draugų, todėl Daley buvo labai emocionalus. Mums tikrai nebuvo lengva po to, ką pamatėme šeštadienį vakare. Aš pats penkerius metus dirbai su Christianu, ir kai tai nutiko, visiškai neturėjau jokio noro kalbėti apie futbolą“, – sprendimą atidėti komandos pasitarimą rytui aiškino F. de Boeras.

Kitose C grupės rungtynėse Austrija 3:1 įveikė Šiaurės Makedoniją.

Antrame ture birželio 17 d. ukrainiečiai susitiks su makedonais, o olandai ir austrai kovos dėl grupės lyderių pozicijos.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžysis 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)