Panašūs renginiai startuoja visoje Europoje, mat gegužės antra savaitė yra oficialiai skirta UEFA masinio (Grassroots) futbolui - 53 Europos futbolo asociacijų sąjungai priklausančiose šalyse startuoja renginiai po „UEFA Grassroots day“ vėliava.

Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynės – pagrindinis „UEFA Grassroots day – Švęskime futbolą kartu!“ renginys Lietuvoje ir didžiausias pagal dalyvių skaičių Baltijos šalyse. Pernai rekordinį - 11 tūkstančių – dalyvių skaičių sutraukusios varžybos, šiais metais tikisi jų dar daugiau.

Jau šiuo metu yra užsiregistravusios net 97 komandos iš Vilniaus, 93 – iš Šiaulių, po 82 - iš Kauno, Panevėžio ir Alytaus, neatsilieka ir mažesni miesteliai.

Dviejų amžiaus grupių (10-13 ir 14-17 metų) moksleiviai pirmiausia varžosi seniūnijų, savivaldybių ir apskričių turnyruose, o nugalėtojai – finalo susitikimuose, kurie, tradiciškai, rengiami Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune.

Viena iš pagrindinių turnyro sąlygų – bent dvi merginos komandoje. Taip pat numatyta, jog dalyvauti gali tik tie moksleiviai, kurie nelanko futbolo treniruočių sporto mokyklose ar futbolo klubuose bei nėra registruoti jokioms Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos vykdomoms varžyboms.

Per 10 metų - 10 kartų daugiau žaidžiančių futbolą

Nors projektas „UEFA Grasroots day - švęskime futbolą kartu“ Lietuvoje rengiamas dar tik antrus metus, masinio futbolo renginiai Lietuvoje vyksta kasmet jau beveik dešimtmetį.
Masinio futbolo dalyvių skaičius nuolat auga nepriklausomai nuo amžiaus, profesijos, visuomeninės padėties ir net fizinės būklės.

Jeigu prieš dešimtmetį registruota vos 6100 neprofesionalių futbolininkų dalyvaujančių masinio futbolo renginiuose, tai šiais metais jų jau yra apie 78 tūkst.

Renginiai skirti UEFA „Grassroots day“ startavę Kaune vyks šiais metais iki birželio 1 dienos visoje Lietuvoje. Dešimtys tūkstančių žaidėjų nuo 3 iki 93 metų varžysis rungtyse, kurių tematiką riboja tik organizatorių fantazija.

Kartu su vaikais futbolą žais aukščiausi pareigūnai
Vaikų futbolo šventę stebės ne tik UEFA prezidentą lydinti delegaciją, bet didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos – merai, LR vyriausybės atstovai, kurie vėliau, oficialaus susitikimo metu, aptars ir aktualiausius Lietuvos futbolo vystymo klausimus.

UEFA prezidentą vizito Lietuvoje metu lydės UEFA viceprezidentas Marios Lefkaritis, Nacionalinių asociacijų direktorius Theodore Theodoridis, Nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre bei Prezidento administracijos vadovas Kevinas Lamouras.
Paskutinį kartą UEFA prezidentas Lietuvoje lankėsi prieš dvejus metus. 2009 metais M. Platini dalyvavo Vilniuje vykusiame UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją