LFF taurės finalininkė „Bangos“ komanda Europos lygos pirmame atrankos etape susitiks su Azerbaidžano čempionato bronzos medalininku „Qarabagh“. Pastaraisiais metais ši komanda itin sėkmingai pasirodė Europos lygoje ir nukeliavo iki atkrintamųjų varžybų (ketvirtojo etapo).

„Rungtynės su Azerbaidžano komanda reiškia, kad laukia nelengva ir tolima kelionė. Manau, kad Azerbaidžano futbolo lygis auga, ten į šią sporto šaką daug investuojama. Tai parodo ir geri komandos rezultatai Europos lygoje“, - LFF.lt burtus vertino „Bangos“ treneris Arminas Narbekovas.

Informacijos apie varžovus A. Narbekovas teirausis ir buvusių bei esamų „Bangos“ žaidėjų - Azerbaidžane žaidė dabartinis ekipos gynėjas Marius Kazlauskas, buvęs klubo puolėjas Gvidas Juška.

„Mums tai pirmas žingsnis Europoje, stengsimės pasirodyti kuo geriau. Analizuosime varžovus, paklausime ir ten rungtyniavusių žaidėjų. Daugiausiai turėtų žinoti G. Juška, kuris ten žaidė pastaruoju metu“, - sakė treneris.

Pirmos rungtynės turėtų vykti birželio 30 dieną Lietuvoje, o atsakomos – po savaitės Azerbaidžane. Poros nugalėtojo antrame atrankos etape lauktų kelionė į Farerų salas ir dvikova su Eidžio „Streymur“.

„Sūduvos“ ir „Tauro“ kelyje – žinomos komandos

Galingi varžovai antrame atrankos etape teko ir Marijampolės „Sūduvai“ bei Tauragės „Taurui“. Potencialus marijampoliečių varžovas – penkiskart Švedijos čempionas „Elfsborg“, kuriam dar reikės įveikti pirmą etapą ir Liuksemburgo atstovą Ešo „Fola“.

„Burtus vertinčiau vidutiniškai. Manau, kad rungtyniauti su švedais būtų geriau nei žaisti su Balkanų ar Kaukazo regiono komandomis. Skandinaviškas futbolas labiau nuspėjamas ir būtų mums parankesnis. Vertinti mūsų galimybes anksti, tačiau gerai, kad turėsime laiko pasiruošti, išanalizuoti pirmo atrankos etapo rungtynes“, - sakė „Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys.

Antrą kartą Europos lygoje rungtyniausiantis „Tauras“ išbandys jėgas su Olandijos klubu. Tauragės komandą burtai suvedė su „ADO Den Haag“. Daugiau nei šimtmečio metų istoriją skaičiuojantis klubas pernai olandų čempionate užėmė septintą vietą, tačiau laimėjo atkrintamąsias varžybas dėl kelialapio į Europos lygą.

„Mūsų laukia galingas, gražią istoriją turintis varžovas iš futbolo šalies. Mums bus garbė sužaisti su tokia komanda ir įsirašyti šias rungtynes į istoriją. Tikimės, kad renkant informaciją apie varžovą padės ir mūsų legionierius iš Olandijos Regilio Seedorfas. Burtai pavyko ta prasme, kad nereiks toli keliauti, tačiau visada geriau žaisti pirmas rungtynes išvykoje“, - teigė „Tauro“ treneris Gediminas Jarmalavičius.

Tiek „Tauras“, tiek „Sūduva“ pirmas rungtynes turės žaisti savo aikštėje liepos 14 dieną, o antras – liepos 21-ą išvykoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją