Dėl kelialapio į finalą kovos „Villarreal“ – „Liverpool“ (transliacijos pradžia 22.00 val.) ir „Sevilla“ – Donecko „Šachtar“ (vaizdo įrašas 00.05 val.). Šiose porose aiškių favoritų nėra, todėl galima laukti didelės intrigos.

„Villareal“ ir „Liverpool“ futbolininkai tarpusavyje susitiks pirmą kartą. Vijarealio ekipa šį sezoną žaidžia puikiai. Ji Ispanijos čempionate užima ketvirtą vietą ir labai arti pagrindinio tikslo – patekti į Čempionų lygą. Ši Ispanijos komanda solidžiai rungtyniauja ir Europos lygoje.

Įdomu tai, kad „Villareal“ pralaimėjo pirmą šio turnyro dvikovą (1:2 nusileido Vienos „Rapid“), o paskui iš 11 mačų laimėjo aštuonis, tris baigė lygiosiomis. Vijarealio futbolininkai akrintamose varžybose eliminavo tokius pajėgius klubus kaip „Napoli“, Leverkuzeno „Bayer“. „Villareal“ šį sezoną namie laimėjo visas šešias Europos lygos dvikovas. Ispanijos ekipa rungtyniauja rezultatyviai – per 12 rungtynių pelnė 22 įvarčius, „Liverpool“ – tik 15.

„Liverpool“ buksuoja Anglijos pirmenybėse, kuriose užima tik 7-ą vietą, bet užtikrintai žygiuoja Europos lygoje. Ketvirtfinalyje Jurgeno Kloppo auklėtiniai palaužė galingą Dortmundo „Borussia“ ekipą. Beje, „Liverpool“ Europos turnyre iš dvylikos rungtynių net septynerias sužaidė taikiai.

Sevilla“ trečius metus iš eilės siekia triumfuoti Europos lygoje. Jei Andalūzijos klubui tai pavyktų padaryti, ji pagerintų šio antro pagal pajėgumą žemyno turnyro rekordą.

Tiesa, Sevilijos futbolininkai tik per didžiulius vargus pateko į pusfinalį – ketvirtfinalyje Bilbao „Athletic“ komandą įveikė baudinių serijoje. „Sevilla“ neblizga Ispanijos čempionate, kuriame žengia vos septinta. Šis Ispanijos klubas Europos lygoje per šešis mačus pelnė 9 įvarčius, o „Šachtar“ – net trylika.

Donecko futbolininkams ketvirtfinalyje teko ne pats pajėgiausias varžovas – jie lengvai susitvarkė su „Braga“. „Šachtar“ Ukrainos pirmenybėse užima antrą poziciją po Kijevo „Dinamo“ ir beveik nebeturi šansų tapti šios šalies čempionu.

„Sevilla“ su „Šachtar“ tarpusavyje galynėjosi 2007 metais. Tada aštuntfinalyje po dramatiškos kovos triumfavo ispanai. Akistata Sevilijoje baigėsi 2:2, o Donecke svečiai nugalėjo per pratęsimą 3:2. Abi komandos šio sezono pirmoje pusėje rungtyniavo Čempionų lygoje, į antrą etapą nepateko ir atsidūrė Europos lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)