Daug įtampos Frankfurte buvo jau prieš rungtynes – dėl „Eintracht“ ir West Ham“ fanų tarpusavio incidentų policija sulaikė apie 30 žmonių. Trys sirgaliai buvo sužeisti.

Emocijos nuo pat pradžios kunkuliavo ir sausakimšame stadione. Jau 18-ą min. už grubią pražangą prie pat aikštės šeimininkų baudos aikštelės rungtynių teisėjas po vaizdo peržiūros raudonąją kortelę parodė ir iš aikštės išvarė Aaroną Cresswellą.

Nespėję atsigauti po tokio netikėto sprendimo ir likę mažumoje „West Ham“ paliko daug skylių savo gynyboje. Tuo netruko pasinaudoti aikštės šeimininkai – 26-ą min. įvartį pelnė Rafelis Borre.

Po pertraukos nervai neišlaikė „West Ham“ strategui Davidui Moyesui – jis išliejo susikaupusį pyktį ant kamuolį padavinėjusio berniuko, kuris, veikiausiai, nepakankamai skubėjo grąžinti kamuolį į aikštę.


Treneriui teisėjas pelnytai parodė raudonąją kortelę ir išvarė iš aikštės. Atsarginių žaidėjų suolo žaidėjai taip pat bandė susistumdyti, tačiau netrukus aistros nurimo.

Likus žaisti 10 min. iki dvikovos pabaigos aikštėje susikibo keli abiejų komandų žaidėjai, jiems rungtynėse teisėjavęs ispanas Jesusas Gilas Manzano taip pat negailėjo geltonųjų kortelių. Iš viso per rungtynes geltonąsias korteles arbitras traukė 8 kartus, o du kartus parodė ir raudonąją.

Rezultatas nepasikeitė iki dvikovos pabaigos ir vietos sirgaliai euforijoje plūstelėjo į aikštę sveikindami savo dievukus.

Frankfurto „Eintracht“ 1 – 0 „West Ham United“ (bendras rezultatas 3-1)

18' [raudonoji kortelė] Aaronas Cresswellas („West Ham“)
26' [1 – 0] Rafaelis Borre

Kitose rungtynėse galimybe surengti vokišką finalą nepasinaudojo „RB Leipzig“.

Įvarčio persvarą į Glazgą atsivežusi Vokietijos ekipa pirmajame kėlinyje atidavė iniciatyvą varžovams ir savo pranašumą išbarstė per 5-ias pirmojo kėlinio minutes, per kurias „Rangers“ pelnė du įvarčius.

Vis dėlto „RB Leipzig“ baltos vėliavos nekėlė ir po Christopherio Nkuku įvarčio 71-ą min. bendras rezultatas tapo lygus. Tiesa, Glazgo komanda netrukus susigrąžino persvarą po Johno Lundstramo įvarčio ir galiausiai, išsaugojusi pergalę savo rankose, triumfavo.

Glazgo „Rangers“ 3 – 1 „RB Leipzig“ (bendras 3-2)

19' [1 – 0] Jamesas Tavernier
24' [2 – 0] Glenas Kamara
71' [2
1] Christopheris Nkuku
81' [3
1] Johnas Lundstramas

2021-2022 metų sezono Europos lygos finalas vyks Sevilijos „Ramon Sanchez-Pizjuan“ stadione gegužės 18-ą dieną.

Nugalėtojai iškovos bilietą į kito sezono Čempionų lygos grupių etapą, jei vietos dar neužsitikrino nacionaliniame čempionate.

UEFA Konferencijų lygoje ketvirtadienį taip pat paaiškėjo finalo dalyvės.

Dėl čempionų vardo šiose trečiose pagal pajėgumą UEFA klubinėse varžybose žais Jose Morinho treniruojama „AS Roma“ (talija) ir „Feyenoord“ (Nyderlandai).

Europos konferencijų lygos atsakomosios pusfinalio rungtynės:

AS Roma 1 – 0 „Leicester City“ (bendras 2-1)

11' [1 – 0] Tammy Abrahamas

„Marceille“ 0 – 0 „Feyenoord“ (bendras 2-3)

2021-2022 metų sezono UEFA Konferencijų lygos finalas vyks Tiranos Nacionaliniame stadione, Albanijoje, gegužės 25-ą dieną.

Nugalėtojai iškovos teisę žaisti kito sezono Europos lygos grupių etape, jei to nepadarė savo šalies pirmenybėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją