Mačui Slovėnijoje vilniečių strategas Vladimiras Čeburinas išrikiavo tokią pačią starto sudėtį kaip ir paskutinėse rungtynėse su Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija).

Svečiai buvo aktyvesni pirmoje susitikimo dalyje ir dažniau grasino varžovų vartams. Per pirmą kėlinį „Žalgiris“ atliko 11 smūgių, slovėnai – 8 (į vartų plotą – 3:2).

Pavojingiausi buvo Franciso Kyeremeh ir Jakubo Sylvestro išpuoliai.

Po pertraukos Slovėnijos čempionai ėmė dažniau lankytis prie oponentų baudos aikštelės, bandydami pasinaudoti namų sienų pranašumu. Vis dėlto apčiuopiamos naudos šeimininkams tai neatnešė.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 12 d. Vilniuje.

„Mura“ 0 – 0 „Žalgiris“

Poros laimėtojai paskutiniajame Europos lygos atrankos etape stos į kovą su bronziniu Austrijos pirmenybių prizininku Graco „Sturm“.

Pralaimėjusi ekipa kelsis į trečią pagal pajėgumą UEFA Europos Konferencijų lygą, kurios lemiamame atrankos etape tektų varžytis su „Priština“ (Kosovas) arba Budės „Glimt“ (Norvegija).

Primename, kad kiti trys europinėje arenoje šiemet pasirodę Lietuvos klubai – Marijampolės „Sūduva“, „Kauno Žalgiris“ ir „Panevėžys“ – jau sudėjo ginklus.

Žalgiriečiai tarptautinį sezoną pradėjo Čempionų lygos kvalifikacijoje, kurioje iš pradžių eliminavo Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos (3:1 ir 2:1), bet vėliau nusileido stipriausiai Vengrijos komandai „Ferencvaros“ (0:2 ir 1:3).

Analogišku keliu žygiavo ir „Mura“, 1:0 ir 5:0 pranokusi Tetovo „Škendija“ (Šiaurės Makedonija), tačiau suklupusi ties Valdo Dambrausko treniruojamų Bulgarijos čempionų Razgrado „Ludogorec“ barjeru (0:0 ir 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)