Sėkmingos Europos Komisijos kampanijos „Exrūkaliai nenugalimi“, kuri pastaruosius dvejus metus vykdoma visose 27-iose ES šalyse, paskutinės naujovės „Quit Smoking with Barca“ (quitsmokingwithbarca.eu) varomoji jėga yra „FCB iCoach“ – nemokama, šiam tikslui sukurta internetinė priemonė ir mobilioji programa, teikianti asmenines konsultacijas ir pagalbą tiesiai iš „Barca“ žaidėjų, trenerių ir personalo lūpų.

Kuriama sėkmingos kampanijos „Exrūkaliai nenugalimi” (exsmokers.eu) pagrindu ir pasitelkdama milijonų „Barca“ klubo sirgalių pagalbą, ši beprecedentė sporto klubo ir Europos Komisijos partnerystė gali padėti dar didesniam skaičiui iš 140 milijonų Europos rūkalių atsisakyti šio įpročio visiems laikams.

„Quit Smoking with Barca“ pagrindas yra „FCB iCoach“ – asmeninė konsultacijų sveikatos klausimais programa. Užsiregistruodamas rūkantysis užpildo trumpą klausimyną, pagal kurį sprendžiama, kokios konsultavimo priemonės padėtų šiam žmogui mesti rūkyti. Priklausomai nuo atsakymų, „Barca“ žaidėjai, treneriai ir personalas asmeniui duoda konkrečius jam skirtus patarimus, informaciją ir papildomos motyvacijos. Patarimus dalins keturi klubo kapitonai – Carlesas Puyolas, Andresas Iniesta, Victoras Valdesas ir Xavi, taip pat prezidentas Sandro Rosellas, treneris Tito Villanova, Guilermo Amoras ir kiti klubo ekspertai.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje „Camp Nou“ stadione prieš „Barca“ klubo aukščiausios lygos rungtynes su „Athletic Bilbao“, futbolo klubo „Barcelona“ prezidentas Rosellas kvietė futbolo sirgalius visoje Europoje įsitraukti į šią kampaniją: „Barca“ klubas turi pačius geriausius sirgalius visame pasaulyje, kurie mums iš tiesų rūpi. Mūsų šūkis „Daugiau nei klubas“ reiškia, kad mes esame įsipareigoję įgyvendinti šią filosofiją, ir ji turi būti akivaizdi visuose mūsų veiksmuose. Mūsų veiklą visada lydi socialinis sąmoningumas, o dar vienas būdas tai įrodyti – eiti koja kojon su Europos Komisija pradedant kampaniją „Quit Smoking with Barca“.

Svarbus žingsnis buvo rūkymo uždraudimas mūsų patalpose bei stadione, dar vienas žingsnis žengiamas šiandien – startuoja „FCB iCoach“. Kai užsiregistruosite „FCB iCoach“, visas klubas jus palaikys kiekviename žingsnyje, teikdamas profesionalius klubo narių patarimus, siekdamas padėti laimėti kovą ir mesti rūkyti visiems laikams. Norime, kad visi rūkaliai apsvarstytų galimybę atsisakyti šio žalingo įpročio. Jeigu jūs įsipareigosite pabandyti, mes įsipareigosime jus palaikyti kiekviename žingsnyje link gyvenimo be tabako. Dar niekada nebuvo geresnės progos mesti rūkyti kaip šiandien“.

Pagrindinė Europos Komisijos ir „Barca“ klubo bendradarbiavimo varomoji jėga – bendras įsipareigojimas saugoti žmonių sveikatą, teigia Sveikatos ir vartotojų reikalų GD generalinė direktorė Europos Komisijoje, Paola Testori Coggi: „Didžiuojuosi, kad šiandien esu čia ir skelbiu kitą Europos Komisijos misijos kurti nerūkančią Europą etapą. Džiaugiuosi, kad apdovanojimu įvertinta mūsų kampanija „Exrūkaliai nenugalimi“ mus suvedė su tokiu prestižiniu pasaulio sporto klubu. Šiuo metu padedami „iCoach“, mesti rūkyti bando 300 000 europiečių. Tikimės, kad ta patirtis, priemonės ir pamokos, surinktos per mūsų iniciatyvas, nukreiptas prieš tabaką ir suderintas su „Barca“ klubo statusu, dar daugiau žmonių įkvėps gyventi nerūkant“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)