Aikštės teisėjui N. Dunauskui, kuris FIFA kategoriją gavo šiais metais, tai bus pirmosios tarptautinės oficialios rungtynės. Prieš jas teorinių ir praktinių žinių arbitras sėmėsi FIFA organizuotuose teisėjų apmokymuose, kurių metu laikė ir fizinius normatyvus. Puikiai juos išlaikęs lietuvis iškart gavo iškvietimą į Airiją.

Teisėjo asistentams Sauliui Dirdai (turi FIFA kategoriją nuo 2005 m.) bei Vytautui Šimkui (FIFA nuo 2003 m.) mačas su airiais jau nebus naujovė.

„Bus lengviau, nes dirbsiu kartu su didelę patirtį tarptautinėse rungtynėse turinčiais teisėjais. Saulius jau teisėjavo UEFA U-19 čempionato finale, Vytautas taip pat ne kartą dalyvavo aukšto lygio tarptautinėse rungtynėse“, - teigė N. Dunauskas.

Jis pridūrė, jog ruošdamasis mačui kartu su kolegomis jau domėjosi Airijos ir Armėnijos rinktinėmis: „Nagrinėjome jų žaidimą, o taip pat tai, kokios drausmininės nuobaudos buvo skirtos šių komandų žaidėjams ankstesnėse rungtynėse.“

UEFA U-21 čempionato antroje grupėje esančios Airijos ir Armėnijos rinktinės užima paskutiniąsias vietas, tačiau dar nepasitraukė iš kovos dėl aukštesnių vietų. Grupėje ketvirta žengia Gruzija, trečia - Estija, o pirmauja Turkijos ir Šveicarijos rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją