Supertaurės rungtynėse susitinka dviejų labiausiai prestižinių Europos klubų turnyrų laimėtojai – UEFA Čempionų lygos ir UEFA Europos lygos. Pirmąjį trofėjų praėjusį sezoną laimėjo „Real“, o antrąjį – „Atletico“.

„Real“ UEFA Supertaurę iškovojo keturis kartus, dusyk šiose dvikovose patyrė nesėkmę. „Karališkasis“ klubas triumfavo dviejuose pastaruosiuose šių varžybų mačuose – pernai 2:1 nugalėjo „Manchester United“ futbolininkus, o užpernai per pratęsimą 3:2 palaužė „Sevilla“ klubą. „Real“ gali tapti pirmąja komanda, kuri UEFA Supertaurę laimėtų trejus metus iš eilės.

„Atletico“ žaidėjai UEFA Supertaurę į viršų kėlė du sykius. 2010-aisiais jie 2:0 privertė pasiduoti Milano „Inter“, o 2012-aisiais 4:1 sutriuškino Londono „Chelsea“. Tai bus trečiasis „Atletico“ pasirodymas tokiose rungtynėse.

Daugiausia kartų – po penkis – UEFA Supertaurės rungtynes laimėjo „Barcelona“ ir „Milan“ klubai. Šiose varžybose dominuoja Ispanijos ekipos, kurios triumfavo net 14 sykių. Iš devynių pastarųjų Supertaurės mačų net aštuoniuose nugalėjo Ispanijos klubai. 9 kartus iš viso nugalėjo Italijos, 7 – Anglijos komandos.

Tai bus pirmas kartas šiose, nuo 1972 metų vykstančiose varžybose, kai susitiks to paties miesto ekipos.

„Real“ gretose po praėjusio sezono neliko ryškiausios žvaigždės Cristiano Ronaldo, kuris persikėlė į Turino „Juventus“. Tiesa, šiai komandai ir taip atstovauja būrys aukščiausio lygio žaidėjų: geriausias praėjusio pasaulio čempionato futbolininkas Luka Modričius, taip pat Garethas Bale‘as, Sergio Ramosas, Karimas Benzema, Toni Kroosas, Marcelo, Isco. Neseniai į šią ekipą iš Londono „Chelsea“ persikėlė vienas geriausių planetos vartininkų Thibaut Courtois, kuris anksčiau yra gynęs „Atletico“ vartus.

Naujasis „Real“ vyriausiasis treneris, buvęs Ispanijos rinktinės strategas baskas Julenas Lopetegui, kuris pakeitė Zinedine‘ą Zidane‘ą, prieš trečiadienio dvikovą pareiškė, jog lengva nebus, nes į komandą reikėjo įtraukti keletą naujų žaidėjų. Nepaisant to, „Real“ tikslas – tik pergalė. Pasak trenerio, ši ekipa visada kelia tikslą laimėti visus titulus.

Beje, Talino stadionas J. Lopetegui pažįstamas. 2012 metais čia vyko U19 Europos čempionatas. Tada jame triumfavo Ispanijos jaunimo rinktinė, su kuria dirbo šis specialistas.

„Atletico“ vairininkas Diego Simeone sakė, kad tai labai svarbios rungtynės, nes jų laimėtojai gali save vadinti Europos karaliais. Jo teigimu, dvikova bus reikšminga ir tuo, jog pergalė suteiktų futbolininkams papildomų jėgų ir entuziazmo ateinančiam sezonui.

„Mūsų komandoje yra būrys futbolininkų, kurie dar jaučiasi pavargę po pasaulio čempionato, dėl to į aikštę leisiu pailsėjusius ir geriausios sportinės formos esančius žaidėjus“, – pridūrė D. Simeone.

„Atletico“ klube irgi nestinga asų. Šios komandos garbę gina neseniai pasaulio čempionu su Prancūzijos rinktine tapęs vienas jos lyderių Antoine‘as Griezmannas, be to – įvarčių mašina Diego Costa, Diego Godinas, Koke ir kiti žinomi žaidėjai.

Oficialiose tarptautinėse rungtynėse „Real“ su „Atletico“ kovėsi devynis kartus. Penkias pergales šventė „Real“, dvi – „Atletico“, o dvi akistatos baigėsi taikiai. Beje, „Real“ įveikė „Atletico“ ekipą UEFA Čempionų lygos finale 2014 ir 2016 metais. Iš viso įvairiuose frontuose šie Ispanijos milžinai santykius aiškinsis 45-tą kartą. 24:8 pirmauja „Real“. Be to, 12-oje dvikovų užfiksuotos lygiosios.

Tiesa, „Atletico“ praėjusiame Ispanijos čempionate užėmė antrąją vietą, o „Real“ – tik trečiąją. „Atletico“ amžinuosius varžovus aplenkė ir 2014-aisiais, kai tapo Ispanijos čempionais. „Real“ pasižymi įspūdingu puolimu, o „Atletico“ pastaruosius keletą metų išsiskiria geležine gynyba.

Šią kvapą gniaužiančią dvikovą tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „TV Play Sports“ (buvęs „Viasat Sport Baltic“) kanalas. Tiesioginė transliacija iš Talino „Lillekula“ (A. Le Coq) stadiono, kuris talpina 15 tūkstančių žiūrovų, prasidės jau 20.00 val. Mačo pradžia – 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)