Antra vieta grupėje čekams suteikė teisę dalyvauti papildomose rungtynėse dėl patekimo į Europos čempionato finalo etapą.

Škotija nuo Čekijos atsiliko dviem taškais.

Rungtynės

Jau 31-ą sekundę Lietuvos rinktinės gynėjas Andrius Skerla savo baudos aikštelėje timptelėjo už marškinėlių Milaną Barošą, pastarasis teatrališkai nugriuvo, o teisėjas iš Ispanijos Davidas Fernandezas Borbalanas skyrė 11 metrų baudinį. Jį realizavo Michalas Kadlecas - 1:0.

Neturkus, 4-ą minutę, pavojingai į čekų vartus smūgiavo Darvydas Šernas, bet pavojų likvidavo Petras Čechas. 16-ą minutę Čekijos rinktinė surengė ataką, po kurios M. Barošas laisvas smūgiavo į lietuvių vartus, bet pataikė į virpstą, tačiau Janas Režekas pakartotiniu bandymu pasiekė antrą įvartį - 2:0.

24-ą minutę M. Barošas vienas iššoko prieš Žydrūną Karčemarską, bet prašovė pro šalį. Kėlinio antroje pusėje lietuviai atsigavo po šoko. 35-ą minutę čekų baudos aikštelėje nugriuvo į nugarą pastumtas D. Šernas, bet teisėjo švilpukas tylėjo. Įsidrąsinę lietuviai kėlė kelis kampinius prie varžovų vartų iš eilės, bet rimčiau priešininkų neišgąsdino.

45-ą minutę Jaroslavas Plašilas permetė kamuolį į lietuvių baudos aikštelę už gynėjo A. Skerlos nugaros ir aktyvusis J. Režekas galva trečią kartą nuginklavo Ž. Karčemarską - 3:0.

Antrame kėlinyje Kaune pradėjo lyti. Pirmą aštresnę progą sukūrė čekas M. Barošas, bet jis iš arti į vartus nepataikė. 57-ą minutę Vaclavas Pilaras veržėsi link mūsiškių vartus, bet jam kelią užtvėrė Ž. Karčemarskas.

Rungtynių tempas krito ir atrodė, kad abiejų komandų futbolininkai laukia jų pabaigos. Bet 67-ą minutę link čekų vartų besiveržiantį D. Šerną pargriovė Robertas Hubnikas ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Čekų gynėjas už paskutinės vilties pražangą dar buvo išvytas iš aikštės, o D. Šernas gražiai realizavo baudinį - 1:3.

Po įvarčio lietuviai ėmė žaisti aktyviau ir labai pavojingai galva smūgiavo A. Skerla, bet vartininkas Petras Čechas kamuolį sustabdė ant pat vartų linijos.

84-ą minutę į lietuvių baudos aikštelę bėgantį Tomašą Pekhartą už rankos prilaikė Ramūnas Radavičius ir arbitras skyrė trečią šio mačo 11 metrų baudinį. Nuo baudinio žymos taiklus buvo M. Kadlecas - 4:1.

Rungtynių paskutinės minutės buvo tik formalumas. Čekija iškovojo pergalę 4:1.

Lietuva 1 - 4 Čekija

2' Michal Kadlec [0 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
16' Jan Režek [0 - 2]
45' Jan Režek [0 - 3]
68' Darvydas Šernas [1 - 3] (iš 11 metrų baudinio)
85' Michal Kadlec [1 - 4] (iš 11 metrų baudinio)

67' Robert Hubnik - raudona kortelė

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Ramūnas Radavičius, Andrius Skerla, Marius Žaliūkas, Marius Stankevičius, Saulius Mikoliūnas, Linas Pilibaitis (74' Ričardas Beniušis), Kęstutis Ivaškevičius (46' Arvydas Novikovas), Gediminas Vičius, Darvydas Šernas, Robertas Poškus (58' Mindaugas Panka).

Atsarginiai: Ernestas Šetkus, Arsenijus Buinickis, Arūnas Klimavičius ir Marius Papšys.

Čekija: Petras Čechas, Vaclavas Pilaras (70' Danielis Pudilas), Theodoras Gebreselassie, Michalas Kadlecas, Romanas Hubnikas, Tomašas Sivokas, Jaroslavas Plašilas, Danielis Kolaras, Petras Jiračekas, Janas Režekas (81' Zdenekas Pospechas), Milanas Barošas (59' Tomašas Pekhartas).

Ispanija 3 - 1 Škotija

6' David Silva [1 - 0]
44' David Silva [2 - 0]
54' David Villa [3 - 0]
66' David Goodwillie [3 - 1] (iš 11 metrų baudinio)

I grupės turnyro lentelė:

1Ispanija880026-62024
2Čekija841312-8413
3Škotija83239-10-111
4Lietuva81254-13-95
5Lichtenšteinas81163-17-144

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją