Be rezultatyviausio savo žaidėjo Romelu Lukaku rungtyniavę belgai pradžiugino savo sirgalius jau 14-ą minutę, kai po kelių perdavimų Youri Tielemansas pelnė pirmąjį įvartį.

21 metų saugui tai – pirmasis įvartis vyrų nacionalinėje komandoje.

Tačiau aikštės šeimininkai džiaugėsi vos pora minučių. Grubiai suklydęs Belgijos rinktinės ir Madrido „Real“ vartininkas Thibaut Courtois suteikė puikią progą rusams, kuria šie pasinaudojo.

Artiomo Dziubos spaudžiamas T. Courtois suklupo norėdamas atiduoti perdavimą komandos draugams, o šalia buvęs Denisas Čeryševas 16-ą min. pasiuntė kamuolį į tuščius vartus ir rezultatą išlygino – 1:1.

38-ą min. belgai surengė uraganinę ataką, kuri galėjo baigtis įvarčiu. Chaose prie Rusijos ekipos vartų pasimetė vartininkas Guilherme, o Michy Batshuayi smūgiavo kamuolį į vartus, tačiau juos nuo užtikrinto įvarčio išgelbėjo varžovų gynėjas Georgijus Džikija.

Vis dėlto įpusėjus rungtynėms belgams pavyko susigrąžinti pranašumą.

45-ą min. į baudos aikštelę įsiveržusį Edeną Hazardą griovė Jurijus Žirkovas. Londono „Chelsea“ žvaigždė nesunkiai realizavo 11 m baudinį ir Belgija po pirmo kėlinio pirmavo 2:1.


Progą padidinti skirtumą 79-ą min. turėjo M. Batshuayi, tačiau jo smūgiuotas kamuolys pataikė į Rusijos rinktinės vartų virpstą.

Tašką šiose rungtynėse padėjo E. Hazardas. Jis pelnė savo antrąjį įvartį 88-ą min. kai kamuolio baudos aikštelėje nesuvaldė M. Batshuayi. Belgija triumfavo 3:1.



Kitas rungtynes Rusija kovo 24 dieną žais su Kazachstanu, o Belgija – su Kipru.

Atrankoje dalyvauja 55 rinktinės, suskirstytos į dešimt grupių. Į Europos čempionatą pateks po dvi stipriausias grupių komandas. Dar keturios dalyvės paaiškės po atkrintamųjų varžybų.

Lietuvos rinktinė Europos pirmenybių atranką pradės penktadienį rungtynėmis išvykoje su Liuksemburgu.

Belgija 3 – 1 Rusija

14' [1 – 0] Youri Tielemansas
16' [1 – 1] Denisas Čeryševas
45' [2 – 1] Edenas Hazardas (11 m b.)
88' [3 – 1] Edenas Hazardas
90' [raudonoji kortelė] Aleksandras Golovinas (Rusija)

Kitų ketvirtadienio rungtynių rezultatai:

Austrija 0 – 1 Lenkija


Kroatija 2 – 1 Azerbaidžanas

Izraelis 1 – 1 Slovėnija

Nyderlandai 4 – 0 Baltarusija

Šiaurės Makedonija 3 – 1 Latvija

Šiaurės Airija 2 – 0 Estija

Slovakija 2 – 0 Vengrija

Kazachstanas 3 – 0 Škotija

Kipras 5 – 0 San Marinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)