Penktadienį 17.30 val. Veru mieste lietuviai susitiks su Latvijos rinktine, kuri turnyrą laimėjo 9 kartus.

Kitame pusfinalyje Tartu žais Estija (3 titulai) ir debiutantė Suomija.

Abiejų porų nugalėtojai sekmadienį kovos finale, pralaimėjusieji varžysis dėl trečios vietos. Lyginant su lygiosiomis 0:0 pasibaigusiomis draugiškomis rungtynėmis prieš rusus antradienį Šveicarijoje, šįsyk Lietuvos komandos sudėtyje bus nemažai permainų.

Pasak trenerio Csaba Laszlo padėjėjo Vitalijaus Stankevičiaus, „matyti, kad Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai nėra prasti, mače su Rusija jie kovojo sėkmingai - tai labai džiugina“.

Cs.Laszlo: visi norės įveikti Baltijos taurės savininkus

Lietuvos rinktinė po ilgos kelionės atvyko į Estiją, kur žais pirmas Baltijos šalių taurės rungtynes su kaimynais iš Latvijos.

Latvija bus motyvuota žaisti prieš savo kaimyną. Tuo labiau, kad mes esame taurės savininkai ir visi nori mus įveikti“, - dvikovos išvakarėse sakė rinktinės treneris Cs. Laszlo.

Nestigo organizacinių nesklandumų

Po iškovotų pelnytų lygiųjų 0:0 su Rusijos komanda Šveicarijoje Lietuvos rinktinės laukė varginanti, dvylika valandų trukusi kelionė į Estiją. Iš Ženevos per Frankfurtą lietuviai nuskrido į Taliną, o iš ten autobusu keliavo į šalies pietuose esantį Otepės miestelį.

Kelionę dar labiau prailgino kainavo šeimininkų organizaciniai kuriozai – komandos nepasitiko lydintis asmuo, o vairuotojas nemažai klaidžiojo, kol galų gale pasiekė tikslą.

Įsikūrę Otepėje – vos 3 tūkst. gyventojų turinčiame Estijos žiemos kurorte - mūsų futbolininkai netruko pajusti kontrastus tarp šveicariškos prabangos ir estiško kuklumo.

Komandos administracijai teko paplušėti, kol viešbučio atstovai sudarė minimalias sąlygas – įrengė masažo, aprangos talpinimo kambarį, užtikrino atitinkamą maitinimą. Tiesa, kambariuose neveikiantį bevielį internetą žaidėjams teko „gaudyti“ viešbučio fojė. Šią vietą futbolininkai nuolat užplūsdavo laisvu laiku.
Šeimininkai estai šią vietą pasirinko dėl geografinės padėties – Otepė yra tarp Veru ir Tartu, kur vyks Baltijos taurės rungtynės.

Pasikeitimai sudėtyje

Su rinktine į Estiją neišvyko trys prieš Rusiją rungtyniavę žaidėjai – dėl asmeninių priežasčių išleisti Saulius Mikoliūnas ir Darvydas Šernas, o Deividas Česnauskis jau netrukus turės grįžti rengtis sezonui Azerbaidžane.

Baltijos taurės turnyre vartininką Armantą Vitkauską pakeis Saulius Klevinskas, o komandos gretas taip pat papildė du Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai – saugai Mantas Kuklys ir Vaidotas Šilėnas iš Vilniaus „Žalgirio“.

Ekipoje turėjo būti ir Pakruojo „Kruojos“ saugas Donatas Petrauskas, tačiau jis patyrė traumą čempionato rungtynėse.

Titulą apginti bus sunkiau

Treniruotę Lietuvos futbolininkai turėjo surengti atokioje vietoje – Tilsi kaimelyje. Neseniai įrengtame stadione nebuvo nubraižytos aikštės linijos, todėl treneriams teko improvizuoti jas ženklinant stoveliais. Nepaisant to, rinktinės vairininkas Cs. Laszlo pratybomis liko patenkintas.

„Bandėme į treniruotes įvesti naujus žaidėjus, supažindinti su taktika. Vaikinai dirbo labai susikaupę ir tai itin svarbu“, - Futbolo.TV kalbėjo treneris. - Su rusais parodėme, kad galime žaisti prieš galingas komandas. Dabar reikia pademonstruoti, kad tai nebuvo atsitiktinumas“.

Pasak jo, lietuvius šiose rungtynėse įpareigoja prieš dvejus metus iškovotas trofėjus, tačiau tai toli gražu negarantuoja favoritų statuso.

„Apie varžovą žinau viską kas reikalinga, tačiau kiekvienos rungtynės skirtingos, o Latvija bus motyvuota žaisti prieš savo kaimyną. Tuo labiau, kad mes esame taurės savininkai ir visi nori mus įveikti. Tiesa, realybė tokia, kad FIFA reitinguose mes nuo varžovų atsiliekame. Turime stengtis tai pakeisti“, - kalbėjo vengras.

Treneris pasidžiaugė, kad žaidėjai iš Lietuvos čempionato gavo šansą įrodyti, kad yra verti žaisti už nacionalinę rinktinę.

„Labai smagu kad prieš Rusiją galėjo debiutuoti tokie vaikinai kaip Borovskis, Vaitkūnas, Matulevičius. Taip pat savo sugebėjimus parodė Andriuškevičius, kuriam klube nesiseka. Tokie žaidėjai kaip Velička ir Radavičius jau seniau buvo rinktinės kandidatai, bet jiems nelabai sekėsi, o paskutinėse rungtynėse pasirodė labai gerai. Noriu, kad komandoje būtų jaunimo ir patirties lydinys, ir kad žaistų tie, kurie didžiuojasi tuo“, - dėstė Cs. Laszlo.

Akcentavo savo žaidimo analizę

Pasak gynėjo Tado Kijansko, treniruotės ir komandų susirinkimo akcentas buvo savos komandos žaidimas, praėjusių rungtynių klaidų analizė.

„Trenerių štabas analizavo paskutines latvių rungtynes su lenkais, tačiau labiau akcentavo mūsų žaidimą - taktinius manevrus gynyboje, puolime, - Futbolo.TV sakė T. Kijanskas - Vien dėl to kad esame nugalėtojai, stengsimės apginti savo titulą.“

Saugas Gediminas Vičius džiaugėsi, kad pavykusi dvikova Šveicarijoje suteikė ekipai emocinį impulsą.

„Nuotaikos tikrai pakilios. Kai vienas rungtynes sužaidi gerai, malonu kitas pradėti su geresne nuotaika, - Futbolo.TV kalbėjo G.Vičius – Yra praradimų, bet manau, kad turime gerų žaidėjų, kurie gali užpildyti atsiradusias spragas.“

Lietuvos ir Latvijos nacionalinių rinktinių dvikova penktadienį vyks nuo 17 valandos 30 minučių Veru stadione. Rungtynes internetu tiesiogiai transliuos „Futbolo.TV“ svetainė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)