Telšiškiui buvo įteikti pirmu numeriu pažymėti vartininko marškinėliai su jo pavardės trumpiniu - „Arla“.

Spaudos konferencijoje mūsiškį pristatė „Espanyol“ klubo generalinis direktorius Robertas Ramonas.

Oficiali „Espanyol“ klubo svetainė internete pabrėžia, kad G. Arlauskis renginio metu buvo puikios nuotaikos, daug juokavo ir gyrė dabartinį ekipos trenerį Constantiną Galčą, su kuriuo lietuviui teko dirbti Bukarešto „Steaua“ (Rumunija) komandoje.

„Tai strategas, kuris moka įkvėpti pasitikėjimo savimi“, - šiltai apie jam pažįstamą futbolo specialistą kalbėjo G. Arlauskis. - Šio klubo istorija sena ir garbinga (...). Tikiuosi, kad aš tapsiu jos dalimi. Padariau gerą sprendimą. Daugeliui geriausia pasaulio futbolo lyga yra Anglijos „Premier“, bet aš manau, kad pajėgiausia lyga yra čia“, – kalbėjo G. Arlauskis.

„Tai svarbiausias žingsnis mano karjeroje. Esu iš mažos šalies, kuri neturi gilių futbolo tradicijų. Padarysiu viską, kad komanda laimėtų“, – tikino G. Arlauskis.

Vėliau G. Arlauskis „Espanyol“ klubo stadiono aikštėje pozavo fotografams ir TV operatoriams.

DELFI ketvirtadienį rašė, kad „Espanyol“ išsinuomojo telšiškį iš anglų „Watford City“ komandos. Spėjama, kad ispanai už lietuvį po šios sezono sumokės Anglijos ekipai 1 mln. eurų išpirką.

Giedrius Arlauskis (rcdespanyol.com nuotr.)

Anglijoje neįsitvirtino

Pastarieji pusę metų Anglijos „Premier“ lygoje Lietuvos rinktinės žaidėjui nebuvo sėkmingi. Jis pralaimėjo konkurencinę kovą Heurelho Gomesui ir nuolat buvo atsarginis.

Iš viso Anglijoje geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas sužaidė dvejas rungtynes. Jis žaidė viename Anglijos lygos taurės mače, kai „Watford“ svečiuose 0:1 nusileido „Preston“ ekipai iš antros pagal pajėgumą šalies lygos, ir 67 min. pakeitė H. Gomesą, kai šis patyrė traumą. Antras kartas buvo „Premier“ lygos dvikova su Birmingemo „Aston Villa“, kai aikštėje pasirodė antrame kėlinyje, rezultatui esant 1:1 („Watford“ laimėjo 3:2).

G. Arlauskis į Katalonijos sostinės „ispanų“ komandos bazę atvyko dar trečiadienį (sausio 27-ą d.) ir sėkmingai įveikė medicinos patikrą.

„Espanyol“ klubas Ispanijos čempionate po 21-o turo su 22-iem taškais užima 13-ą vietą tarp 20-ies komandų. Ispanai iškovojo 6 pergales, 4 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 11 pralaimėjimų. Tikimąsi, kad G. Arlauskis padės pataisyti prastoką įmuštų ir praleistų įvarčių santykį (20:35).

Pastarajame šalies pirmenybių ture „Espanyol“ futbolininkai namuose išsiskyrė taikiai 2:2 su „Villarreal“ komanda.

G. Arlauskis teoriškai jau gali debiutuoti artėjančio savaitgalio (sekmadienio, sausio 31-os d.) rungtynėse svečiuose su Madrido „Real“ futbolininkais (pradžia 21.30 val. Lietuvos laiku).

Paklaustas, ar galėtų žaisti jau po kelių dienų G. Arlauskis nė neabejojo: „Jokių problemų!“

Pastaruoju metu „Espanyol“ ekipos vartus gynė mažai patyręs 21-erių metų Pau Lopezas, nes pagrindinis vartų sargas Fransesco Bardi buvo išsiųstas atgal į Milano „Inter“ (Italija) klubą.

G. Arlauskis yra saugojęs „Steaua“, Kazanės „Rubin“ (Rusija), „Unirea Urziceni“ (Rumunija) ir „Šiaulių“ komandų vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)