Šis pasiūlymas buvo pateiktas dokumente, kuriame aprašomos ekonominių sankcijų, sprendimas dėl kurių turi būti priimtas iki penktadienio, galimybė, sakė šaltinis, pasak kurio, čempionato boikotas būtų ilgalaikė, o ne skubi priemonė.

ES 28 šalių lyderiai šeštadienį paprašė Europos Komisijos per savaitę paruošti naujų sankcijų projektą, reaguojant į pranešimus apie Rusijos kariuomenės įvedimą į kaimyninę Ukrainą.

Pasaulio futbolo čempionato idėja siūloma „darbiniame dokumente, kurį nagrinėja šalys narės, – sakė šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės. – Tačiau kaip vėlesnė, o ne dabartinė galimybė“.

Dokumentas buvo išdalintas šalių diplomatams šią savaitę, kad šalys priimtų sprendimą kurias iš siūlomų sankcijų taikyti.

„Financial Times“ cituoja dokumentą, kuriame nurodoma, jog prie ekonominių sankcijų taip pat būtų galima siūlyti imtis koordinuotų veiksmų Didžiajame septynete (G7) ir už jo ribų ir „rekomenduoti sustabdyti Rusijos dalyvavimą aukščiausio lygio tarptautiniuose kultūros, ekonomikos ir sporto renginiuose (Formulė 1 lenktynėse, UEFA futbolo varžybose. 2018 metų pasaulio futbolo čempionate ir kt.)“.

Kitais metais Rusija taip pat rengia pasaulio plaukimo čempionatą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)