Prieš aštuntfinalio mačą fkekranas.lt pasikalbėjo su komandos kapitonu Giedriumi Tomkevičiumi.

Universalusis „Ekrano“ senbuvis sako, kad tai, jog abi ekipos šiemet susitiks jau šeštą kartą, nebus privalumas nei „Ekranui“, nei „Šiauliams“. Ekranietis neabejoja, kad varžovai į aikštę trečiadienį išeis su dviguba motyvacija.

- Su kokiomis mintimis vyksite į Šiaulius?

- Žinoma, su mintimis laimėti ir žengti toliau. Tai yra taurės rungtynės, todėl antro šanso čia niekas neduos. Kas eis toliau – lems vienintelis susitikimas.

- Klaidoms vietos nebus?

- Neturime teisės klysti nei mes, nei varžovai. Silpnesni iš karto keliaus namo. Mes sieksime, kad namo keliautų „Šiauliai“.

- Ar parankūs yra šiauliečiai?

- Ar jie mums parankūs pasakyti galėsiu tik po rungtynių. Tai yra taurės mačas, vienintelis mačas, todėl bet kas gali pateikti staigmenų. Būna dienų, kai nesiseka geriausiems, o sekasi silpniausiems. Tikrai nesakau, kad „Šiauliai“ yra silpna komanda. Tačiau, kai viską lemia vienerios rungtynės – kažką prognozuoti sunku.

- Su „Šiauliais” šis mačas bus jau šeštasis šiemet. Metų pradžioje dar buvo ir draugiškos rungtynės sužaistos. Ar mums tai bus privalumas, jog žaisime su komanda, su kuria susidurti šiemet teko daugiausia kartų?

- Netikiu, kad tai galėtų būti privalumu jiems ar mums. Lietuvoje vienos komandos apie kitas žino viską iki smulkmenų ir nesvarbu, ar tarpusavyje jos sužaidžia du, ar keturis, ar šešis susitikimus. Tikiuosi, kad mums pavyks primesti savo žaidimą, o jie parodys tik tai, ką mes jiems leisime parodyti.

- Šiemet LFF taurės turnyro pusfinalyje būtent „Šiauliams“ du kartus ir pralaimėjome, nors visos A lygos dvikovos baigėsi mūsų pergalėmis. Ar tai ką nors sako?

- Na, daugelis turnyro lentelėje žemiau esančių komandų per taurės turnyrą bando prasimušti į Europą. Jiems tai - realiausia galimybė. Tam užtenka laimėti keletą mačų ir tu jau Europoje. Todėl į taurės rungtynes tokios ekipos eina su dviguba motyvacija. Nenuostabu, kad tokiuose mačuose kai kas gali žaisti aukščiau galimybių ribos.

- Ar jau įsiliejote į tą įtemptą rungtynių grafiką? Spėjate atgauti jėgas?

- Taip. Daktarai daro, ką gali, treneriai skirsto krūvius, todėl problemų dėl jėgų atstatymo lyg ir nekyla. Manau, kad kovai su „Šiauliais“ būsime deramai pasiruošę.

Primename, jog vienintelis aštuntfinalio susitikimas vyks Šiaulių savivaldybės stadione. Rungtynių pradžia - 18 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją