„Ekrano“ saugas, legionierius iš Serbijos Marko Andelkovičius teigia, jog ketvirtadienį vakare laukia sunkios rungtynės.

Tačiau Lietuvos komanda tikisi pasipriešinti tituluotai Rumunijos ekipai, pasiekus „Ekranui“ įvartį, rungtynės gali virsti nervų karu.

„Manau, pirmose rungtynėse nesužaidėme taip, kaip galėjome, buvo įmanoma sėkmingiau pasirodyti. Jei atiduosime visas jėgas, manau galime pasiekti gerą rezultatą. Pirmame kėlinyje, esant lygiam rezultatui 0:0, turėjome puikią progą pasižymėti, tačiau jos neišnaudojome. Jei būtume pelnę įvartį, manau, galutinis rezultatas būtų mums palankus. Reziumuojant, Vilnius mums buvo nesėkmingas.

Panevėžyje sužaidėme puikias rungtynes su Airijos klubu. Vienareikšmiškai, būtų buvę žymiai geriau, jei būtume žaidę rungtynes tiek su Belgijos, tiek su Rumunijos komandomis Panevėžyje, sakė M. Andelkovičius.

V.Urbonas: pilnos tribūnos motyvuos komandą sužaisti kuo geriau

„Steaua“ stadione buvo surengta „Ekrano“ spaudos konferencija. kurioje dalyvavo ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

- Ko tikitės iš ketvirtadienio atsakomųjų rungtynių?, - lietuvių stratego klausė žurnalistė.

- Žinome, jog „Steaua“ yra mėgstamas klubas visoje Rumunijoje, manau, žaisime stebint pilnam stadionui žiūrovų. Stengsimės pademonstruoti gerą futbolą ir pasipriešinti varžovams. Iš savo komandos ketvirtadienį vakare tikiuosi gero žaidimo ir, jei mums seksis, pozityvaus rezultato.

- Ar pirmose rungtynėse pasižymėjusiam ir aktyviai žaidusiam Adrianui Popa skirsite papildomą dėmesį ir ypatingą priežiūrą?

- Ne tik A. Popa yra mums pavojingas, galintis pridaryti rūpesčių,
žaidėjas. „Steaua“ turi ne vieną individualiai labai stiprų žaidėją.
Vilniuje matėme, jog ne vienas futbolininkas mūsų gynybai gali pridaryti problemų. Turime skirti didelį dėmesį ne atskiriems žaidėjams, o bendriems komandiniams „Steaua“ veiksmams. Pasikartosiu, gaila, jog rungtynės vyko Vilniuje, ne Panevėžyje.

- Jei būtų galimybė, kuriuos žaidėjus iš „Steaua“ komandos pasikviestumėte į „Ekraną“?

- Na, man rūpi kaip žaidžia dabartinė mano treniruojama ekipa, kaip
rungtyniauja mūsų komandos žaidėjai. Tad plačiau atsakinėti į šį klausimą, kas galėtų sustiprinti ar papildyti „Ekraną“ iš „Steaua“ klubo, neverta.

- Daugelis Rumunijoje manė, jog „Ekranas“ Vilniuje bei Bukarešte pralaimės dideliu skirtumu? Ką apie tai galvojate?

- Galiu pasakyti tiek, jog Vilniuje pralaimėjome 0:2, turėjome gerų šansų, pirmame kėlinyje pirmi galėjome pasižymėti. Gaila, jog nepavyko
išnaudoti tos progos. Jei būtume pasižymėję pirmi, galbūt rezultatas
būtų kitoks.

- Ar jausite didelį spaudimą „Steaua“ stadione, palaikant Rumunijos ekipą gausiai susirinkusiems žiūrovams?

- Manau, žiūrovai turi didelį poveikį komandoms. A lygoje nesirenka daug žiūrovų į Lietuvos čempionato rungtynes, tad žaidėjai nėra įpratę žaisti stebint gausiai susirinkusiems žiūrovams. Manau, Bukarešte mūsų ekipa jaus tvyrančią stadione futbolo atmosferą, tai juos dar labiau motyvuos sužaisti geriau.

- Bukarešte rungtynės vyks ant natūralios žolės, ar tai yra neparanku „Ekranui“?

- Įprastai mes žaidžiame ant natūralios vejos. Vilniuje rungtyniavome dėl to, jog sąlygos privertė rinktis tą stadioną. Žaisti namuose, Panevėžyje, negalėjome, buvome priversti keliauti į Vilnių. Gerai, jog rungtynės Rumunijoje vyks ant natūralios žolės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)