„Pralaimėjome varžybas, kurių neturėjome pralaimėti. Teisėjas „paleido“ rungtynes. Jis turėjo iš aikštės pašalinti Liną Pilibaitį, tačiau pabijojo. Ne kauniečiai laimėjo, o teisėjai padėjo laimėti „Kaunui“. Ši komanda ir taip gera, jai arbitrai neturėtų padėti“, - sakė V.Liubšys.

„Ekranas“ per devynis mačus prarado jau 12 taškų. Paklaustas, kaip vertina tokį komandos pasirodymą, treneris atsakė: „Rezultatai labai blogi“. Vis dėlto, jis nemano, kad komandai kažkas atsitiko. „Nieko jai neatsitiko. Pora kartų sužaidėme lygiosiomis, nors turėjome laimėti, „Kaunui“ pralaimėjome dėl teisėjavimo. Dabar nuo kauniečių atsiliekame 12 taškų, tačiau čempionatas dar tik prasidėjo. Mes nežadame nuleisti rankų, kovosime“, - teigė V.Liubšys.

„Šios rungtynės mums buvo pačios sunkiausios. Mes laimėjome, bet pergalę galėjo iškovoti ir „Ekranas“. „Kaunui“ truputį nusišypsojo ir laimė. Panevėžio ekipa tikrai gera. Dabar mes gerokai atitrūkome nuo varžovų, tačiau nusiraminti neketiname“, - sakė „Kauno“ vyriausiasis treneris Eduardas Malofejevas.

Jis nepradėjo ginti teisėjų. E.Malofejevas pritarė V.Liubšio nuomonei, kad teisėjavimas buvo prastas. „Ir žaidėjai piktinasi arbitrų darbu. Žaidžia dvi geros komandos, o teisėjai gadina rungtynes. Futbolininkai negali galvoti vien apie žaidimą, jie dar turi galvoti, kaip kovoti su arbitrais“, - emocingai aiškino E.Malofejevas.

Pirmadienį "Ekranas" išplatino pranešimą žiniasklaidai. Panevėžiečiai teigia žadantys parengti raštą, kurį kartu su filmuota medžiaga perduos Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai.

""Ekrano" vadovybė dėl padarytų grubių teisėjavimo klaidų teisėjų asociacijos prašo diskvalifikuoti teisėją Antaną Rubį ir niekada daugiau nenorėtų matyti jo teisėjaujančio "Ekrano" komandos rungtynėse. Panevėžio FK "Ekranas" tvirtai įsitikinęs, kad lyderių rungtynėms teisėjauti turėtų tik aukščiausią kvalifikaciją ir reitingus turintys teisėjai", - rašoma pranešime žiniasklaidai.

Rungtynėms teisėjavęs A.Rubys pirmadienį telefonu "Panevėžio balsui" teigė, jog teisėjavimas rungtynėms buvo neblogas, tačiau būta ir klaidų, už kurias atsakomybę prisiima sau. Epizode, kai kaunietis Kęstutis Ivaškevičius nuspyrė kamuolį į tribūnas po švilpuko, teisėjas neparodė šiam žaidėjui antrosios geltonos kortelės ir neišvarė iš aikštės ne dėl išgąsčio, o dėl to, kad tuo metu minėtą žaidėją perspėjo daugiau taip nebedaryti. Kitame epizode, kai panevėžiečių nuomone turėjo būti skirtas 11 metrų baudinys, teisėjo nuomone tai tebuvo paprastas susidūrimas. Tačiau kai buvo nutraukta ekraniečių ataka, galėjusi pasibaigti įvarčiu į kauniečių vartus, teisėjas A.Rubys prisipažino klydęs. Teisėjas teisinosi, kad ataką sustabdė, nes norėjo perspėti šoninį teisėją, kad pastarasis nestabdytų tokių atakų.