Taip daugkartinio Lietuvos čempiono fanai reagavo į siūlymą miestui nutraukti sutartį su „Ekranu“, pagal kurią klubas nėra apmokestinamas už naudojimąsi savivaldybei priklausančiomis bazėmis.

Tokį sutarimą klubas ir miesto valdžia pasiekė pernai kovo mėnesį.

Šį klausimą taryba turėjo nagrinėti ketvirtadienį. Tačiau nagrinėjimas buvo atidėtas vasario 12 dienai, nepaisant miesto mero Vitalijaus Satkevičiaus pastangų priimti sprendimą nutraukti parankią klubui sutartį. Už atidėjimą balsavo 16 iš 30-ies tarybos narių. Kai kurie jų V. Satkevičiui replikavo, kad jis visada mėgsta pasišildyti sportininkų šlovės spinduliuose, bet nuo jų nusisuka, kai tik jiems reikia pagalbos.

„Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas sutarties nutraukimo klausimo nagrinėjimo atidėjimą vertino kaip nedidelį klubo laimėjimą.

Visą tą laiką posėdžių salėje sėdėję „Pirmosios Armados“ aistruoliai mano, kad jų buvimas miesto tarybos nariams priminė, jpg klausimai, susiję su „Ekranu“, nėra svarbūs vien tik klubui ir savivaldybei, bet ir daugeliui panevėžiečių - šalies čempionų gerbėjų.

„Tiek mažai mūsų buvo todėl, kad viskas vyko darbo valandomis, bet tarybos narių dėmesį mes vis vien atkreipėme,“ – įsitikinęs vienas iš Panevėžio fanų lyderių Mantas Kruopas.

„Ekranas“ prieš metus nutraukė sutartį su Panevėžio futbolo akademija (PFA). Priežastis – akademija savo žaidėjus tiekia ir konkurentams (Pakruojo „Kruojai“). Panevėžio klubas parengė projektą, pagal kurį akademija būtų sujungta su juo, tačiau idėja numirė savivaldybės koridoriuose.

„Ekrano“ fanai kalba, kad PFA vadovybė su mero pagalba norėtų įsteigti alternatyvų „Ekranui“ klubą „Panevėžys“.