Svarbų žingsnį medalių link „Ekranas“ žengė namuose. Panevėžio komanda 3:1 įveikė „Šiaulius“.

Rungtynės prasidėjo be žvalgybos, o kamuolys vartuose atsidūrė jau 5-ąją minutę. Savo sugebėjimus sužaisti šaltakraujiškai ir įmušti techniškai pademonstravo „Ekrano“ kapitono raištį šiose rungtynėse ryšėjęs Marko Andjelkovičius.

Per kitas kelias minutes komandos apsikeitė smūgiais iš toli. Marko Tokičiaus bandymą likvidavo kamuolį sugavęs panevėžiečių vartininkas Kornelijus Timofejevas, o M.Andjelkovičius paleido strėlę virš skersinio.

Žaibas iš giedro dangaus trenkė 11-ąją min., kai „Ekrano“ sirgaliai pradėjo savo pirotechnikos spektaklį. „Šiaulių“ gynėjui Edvardui Pšelenskiui iš aikštės krašto pabandžius pakelti kamuolį virš vartininko aikštelės, šis išniro prieš K.Timofejevą iš aistruolių paleistų dūmų debesų, atsimušė į vartų konstrukciją ir nusileido tinkle.

Galimybę vėl išsiveržti į priekį panevėžiečiai turėjo 13-ąją min., kai su kamuoliu vienas prieš vartus atsidūrė Arsenijus Buinickis, tačiau jam sutrukdyti sugebėjo iki baudos aikštelės ribos atbėgęs vartininkas Edgaras Jonaitis.

Šią E.Jonaičio sėkmę anuliavo jo klaida 18-ąją min. Neapdairiai į priekį išbėgęs vartininkas leido Aleksandro Šušnjaro per visą aikštę paleistam kamuoliui nusileisti ant Dejano Djeničiaus galvos, o šiam liko tik įmušti į tuščius vartus.

Praleidę įvartį šiauliečiai kelis kartus pabandė laimę smūgiuodami iš toli – mėgino Mantas Fridrikas, Tomas Birškys, N.Tokičius. 27-ąją min. „Šiaulių“ treneriai priėmė neįprastą sprendimą – E.Jonaitį vartuose pakeitė Paulius Pocius, kuriam „Ekranas“ iš karto sukūrė darbo.

35-ąją min. po D.Djeničiaus smūgio vartininkas išgelbėjo komandą, atmušdamas kamuolį į virpstą. 42-ąją min. „Ekranas“ surezgė dar vieną pavojingą ataką – po neseniai aikštėje pasirodžiusio Luko Narbuto perdavimo iš krašto „Šiaulių“ baudos aikštelėje kilo sumaištis, bet M.Andjelkovičius į vartus nepataikė.

Persvarą panevėžiečiai padidino jau per teisėjo kompensuotą laiką. A.Buinickis įmušė reto grožio įvartį, kai, gavęs kamuolį iš D.Djeničiaus, baudos aikštelėje klaidinamu judesiu paguldė vartininką, įvertino dviejų ant vartų linijos buvusių gynėjų pozicijas, ir įkalė kamuolį į tinklą.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo šiauliečiai. Tuoj po pertraukos M.Fridriko į vartų pusę pasiųstas kamuolys atsimušė į skersinį. Bet šiauliečių energija, nepaisant puolimą aktyvinti turėjusių keitimų, netrukus išblėso.

„Ekranas“ tvirtai perėmė žaidimo kontrolę ir, nors nepernelyg dažnai grasino varžovų vartams, galimybių „Šiauliams“ nebesuteikė. Panevėžiečiai galėjo laimėti ir didesniu skirtumu, jei ryškiausios savo antrojo kėlinio atkarpos metu būtų realizavę progas.

76-ąją min. pavojingą D.Djeničiaus smūgį atrėmė P.Pocius, o atšokusio kamuolio į vartų plotą A.Buinickiui iš smailaus kampo nukreipti nepavyko. Dar po dviejų minučių kamuolys nukrito po A.Buinickio kojomis ties baudos aikštelės linija, bet puolėjo bandymas techniškai smūgiuoti aukšta trajektorija baigėsi tuo, kad kamuolys atsimušė į skersinį.

Vėliau panevėžiečių puolimas aprimo. Kita vertus, šiauliams taip pat nieko rimtesnio sukurti neleista.

Panevėžio „Ekranas“ – Šiauliai“ 3:1 (3:1).

„Ekranas“: K.Timofejevas, A.Šušnjaras, E.Girdvainis, E.Baranauskas, V.Slavickas, D.Petrauskas (90 min. A.Meškinis), M.Andjelkovičius (82 min. R.Stanulevičius), D.Norvilas, A.Ribokas (39 min. L.Narbutas), D.Djeničius, A.Buinickis.

„Šiauliai“: E.Jonaitis (27 min. P.Pocius), J.Raziūnas, M.Fridrikas, V.Gašpuitis, E.Pšelenskis, K.Gusočenka, D.Jankauskas (58 min. D.Medžiaušis), T.Eliošius, R.Leščius (61 min. A.Juozapaitis), T.Birškys, N.Tokičius.

Įvarčiai: M.Andjelkovičius (5), D.Djeničius (18), A.Buinickis (45); E.Pšelenskis (11).

Geltona kortelė: E.Baranauskas (87).

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD „Žalgiris“31227276:1673
2.Klaipėdos „Atlantas“30214561:2167
3.Panevėžio „Ekranas“31194857:3461
4.Marijampolės „Sūduva“31178670:3259
5.Pakruojo „Kruoja“30129940:4345
6.Gargždų „Banga“311041738:5534
7.Šiaulių „Šiauliai“31671832:6025
8.Alytaus „Dainava“31452226:7117
9.Tauragės „Tauras“30222622:908

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)