Lietuvos vicečempionai namuose žais su „Differdange 03“ klubu iš Liuksemburgo, kuriam svečiuose nusileido 0:1, „Ekranas“ Panevėžyje priims Šiaurės Airijos „Crusaders“ ekipą, kuri pirmąsias rungtynes laimėjo 3:1, o „Banga“ išvyko į Airiją žaisti su „Sligo Rovers“ klubu po pirmųjų rungtynių turėdama lygius šansus (0:0).

„Atlantas“ atakuos, bet ne aklai

Rungtynės vyks Klaipėdos miesto centriniame stadione, liepos 10 d. 19 val.

Uostamiesčio klubo debiutinės rungtynės Europos lygos atrankos etape buvo paženklintos pralaimėjimu Diferdanže vieno įvarčio santykiu, tačiau „Atlanto“ komanda išlaiko optimizmą prieš lemiamą akistatą Klaipėdoje.

„Atlanto“ sporto direktorius Valdas Trakys po rungtynių Liuksemburge gyrė savo auklėtinių motyvaciją: „Labai gerai žaidėme. Visi stengėsi, kovojo, tiesiog pritrūkome laimės. „Differdange 03“ klubas yra įveikiamas. Varžybos Liuksemburge – tai buvo vienas kėlinys iš dviejų“.

Klubo treneris Konstantinas Sarsanija teigė, jog komandai pritrūko Europos taurės varžybų patirties ir tikslumo atakose „Turėjome tris šimtaprocentes progas įmušti įvartį. Negana to, viename iš epizodų kamuolys pataikė į Liuksemburgo gynėjo, buvusio prie savo vartų, ranką. Teisėjas privalėjo skirti 11 metrų baudinį. Pasiekus bent vieną įvartį šiandien būtume kitokios nuotaikos“ – interviu „Atlanto“ svetainei teigė strategas.

„Atlantas“ bandys nuo pirmųjų minučių kontroliuoti susitikimo eigą. „Aklai pulti būtų didelė klaida. „Differdange 03“ futbolininkai moka kontratakuoti. Praleidus įvartį, mums reikėtų įmušti tris, tad sieksime teigiamo rezultato neužmiršdami savo vartų saugumo“ – patikino K. Sarsanija.

Pergalės atveju „Atlanto“ varžovu antrajame etape taptų Karagandos „Šachtior“ ir Giumrio „Širak“ dvikovos nugalėtojas. Gedimino Vičiaus atstovaujamas Kazachijos klubas pirmose rungtynėse Armėnijoje laimėjo rezultatu 2:1.

„Ekranui“ svarbiausia – tikėjimas savo jėgomis

Rungtynės vyks Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione, liepos 10 d. 18:30 val.

Panevėžio klubas Belfaste buvo priverstas rezultatu 1:3 pripažinti vietos „Crusaders“ klubo pranašumą. Nors pagal susikurtas progas abu komandos demonstravo apylygį žaidimą, tačiau fatališkomis tapo panevėžiečių klaidos gynyboje. Aleksandro Šušnjaro įvartis susitikimo pabaigoje padovanojo „Ekranui“ viltį išsigelbėti atsakomosiose rungtynėse.

Vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas ruošia klubą atkakliai dvikovai Panevėžyje: „Tikiu savo žaidėjais ir manau, kad antrų tokių rungtynių iš eilės negalima sužaisti. Gerai pažįstu žaidėjus ir žinau, ko iš jų galima tikėtis. Patikėję savo jėgomis, žaidėjai nusiramins ir bus nusiteikę kovai“.

„Airių komanda, su visa pagarba, tikrai nėra ta, kurios turėtume bijoti ir kuriai turėtume nusileisti. Du įvarčiai nėra riba, kurios negalėtume pasiekti“, – vilčių iškopti į antrą etapą nepraranda V. Dambrauskas.

„Mes tikrai galime sužaisti geriau. Jei žaistume pagal galimybes, garantuoju šimtu procentų, mes juos įveiktume, tačiau toks jau futbolas“, – teigė „Ekrano“ gynėjas iš Serbijos A. Šušnjaras.

Dvikovos Panevėžyje nugalėtojas susikaus su „Vaasa“ iš Suomijos arba Stokholmo „Brommapojkarna“. Pirmose rungtynėse Valkeakoskyje pergalę 2:1 išplėšė vakarų Suomijos klubas.

„Banga“ perrašys klubo istoriją?

Rungtynės vyks Slaigo „The Showgrounds“ stadione, liepos 10 d. 21:00 (Lietuvos laiku).

Gargždų klubo situacija yra palankiausia, lyginant su „Atlantu“ ar „Ekranu“. Nerezultatyvios lygiosiosios 0:0 su vienu pajėgiausių Airijos klubų – „Sligo Rovers“ – suteikia galimybę „Bangai“ pirmą kartą klubo istorijoje žengti į antrą atrankos etapą.

„Bangą“ tenkintų rezultatyvios lygiosios, arba pergalė – svarbiausia pelnyti įvartį. Klubas nudžiugino savo sirgalius žinia, jog į Slaigą išskrenda naujokai – saugas Valerijus Makijevas iš Rusijos ir ukrainietis puolėjas Arturas Sirykas.

„Bangos“ treneris Maksimas Tiščenka po pirmųjų rungtynių teigė, jog komandinis planas buvo įvykdytas sėkmingai. „Siekėme žaisti antruoju numeriu ir, manau, jog mums tai pavyko. Varžovas labai geras, buvo sunku, kai prispaudė mus antrajame kėlinyje. Kitose rungtynėse vertinu mūsų šansus 50 prieš 50“, – po pirmųjų rungtynių spaudos konferencijoje atsargiai kalbėjo M. Tiščenka.

Gargždiškiai turi būti pasiruošę žaisti prieš dvylika varžovų. „Sligo Rovers“ treneris Johnas Colemanas akcentavo sirgalių dalyvavimą lemiamose rungtynėse.

„Banga“ bandys pelnyti įvartį išvykoje ir tai apsunkins mūsų padėtį. Mes turime tikėtis, kad namuose su mus palaikančia žiūrovų minia galime pasipriešinti ir viltis, kad mūsų atakuojanti galia bus išnaudota. Abiejų komandų šansai vienodi“, – sake J. Colemanas.

Jeigu „Banga“ įveiks airių barjerą, gargždiškių lauktų dvikova su Trondheimo „Rosenborg“ ir FK „Jelgavos“ poros nugalėtoju. Pirmose rungtynėse Norvegijoje šeimininkai sutriuškino Latvijos klubą rezultatu 4:0 ir praktiškai garantavo kelialapį į antrą etapą.