„Ekrano“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys dar nesibaigus Lietuvos futbolo A lygos čempionatui sakė, kad nenorėtų, jog komanda vyktų į Maskvą. „Sandraugos taurės“ turnyre rusų futbolo agentai tik suka žaidėjams galvas ir išmuša juos iš ritmo“, - tada tvirtino „Ekrano“ treneris.

Ketvirtadienį V.Liubšys dar kartą patvirtino, kad „Ekranas“ į Rusiją tikrai nevyks. Paklaustas, ar apie tai jau pranešė turnyro organizatoriams, treneris atsakė: „Organizatorių dar neinformavome. Tačiau vakar per futbolo sezono uždarymą apie mūsų klubo sprendimą aš pranešiau Lietuvos futbolo federacijos vadovams“, - sakė Lietuvos čempionų komandos strategas.

Vietoj „Ekrano“ „Sandraugos taurės“ turnyre dalyvaus šalies vicečempionas Kauno FBK „Kaunas“.

„Jei panevėžiečiai nenori dalyvauti, mes pasirengę juos pakeisti. Manome, kad verta išbandyti jėgas šiame turnyre. „Ekranui“ atrodo kitaip. Tai trenerio sprendimas. Kiekvienas treneris turi savo pasirengimo sezonui koncepciją, todėl elgiasi taip, kaip jam atrodo geriau“, - alyga.lt svetainei sakė „Kauno“ klubo prezidentas Gintaras Ugianskis.

Keturioliktą kartą vyksiančiame turnyre rungtyniaus 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Ištraukus burtus, paaiškėjo, kad Lietuvos ekipa žais D grupėje kartu su Jerevano „Piunik“ (Armėnija), Soligorsko „Šachtior“ (Baltarusija) ir Rusijos jaunimo (iki 19 metų) rinktine. Pastaroji komanda turnyre žais be konkurencijos.