„Šiame etape Lietuvos lauks daug stiprių rinktinių su profesionaliais esportininkais, kurie gyvena esportu. Bene pagrindinis mūsų pranašumas ir yra tai, jog mes – neprofesionalai, todėl neturime ko prarasti. Nepaisant to, mūsų tikslas – sužaisti kaip įmanoma geriau bei toliau garsinti Lietuvą pasauliniame esporte“, – prieš atkrintamąsias kalbėjo Donatas Grabarčiukas.

Atkrintamosios prasidėjo nuo šalto dušo

eEuro 2020 atkrintamosios varžybos prasidėjo ne taip, kaip buvo tikėtasi. Puikiai išanalizavę lietuvių žaidimą, Danijos efutbolininkai nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas ir kiekviename aikštės plote buvo žingsniu priekyje. Užtikrintas žaidimas danams leido iškovoti įtikinamą pergalę rezultatu 3:0.

Antroji pora žaidė apylygiai, tačiau daugiau progų pavyko susikurti lietuviams. Galų gale, po eilės progų, lietuviams pavyko atsidaryti savo įvarčių sąskaitą, 60 minutę tiksliu smūgiu pasižymėjo P. Golubickas, o antrą įvartį po kampinio pridėjo V. Andriuškevičius. Vis dėlto, trečio įvarčio lietuviams įmušti nepavyko ir rungtynės baigėsi rezultatu 2:0. Lietuviai bendru rezultatu 2:3 nusileido Danijos atstovams.

Pirmoji pergalė – prieš Kazachstaną

Antroji vakaro akistata turėjo patikti visiems nuožmaus futbolo gerbėjams. Per pirmas kelias minutes pasižymėti progas turėjo tiek lietuviai, tiek kazachstaniečiai. Vis tik, Kazachstano efutbolininkai rado plyšį lietuvių gynyboje bei pirmieji pelnė įvartį. Po praleisto įvarčio lietuviai didelį dėmesį skyrė kamuolio kontrolei, tačiau į greitą puolimą išbėgę Kazachstano futbolininkai rezultatą padvigubino. Nepaisant to, lietuviams perėmus žaidimą į savo rankas iš pradžių pavyko rezultatą sušvelninti, o po to jį ir išlyginti. Pirma pora sužaidė lygiosiomis, 2:2.

Antroji pora tempo mažinti negalvojo. Lietuviams pirma rungtynių dalis buvo klaikiai nesėkminga, nuo įvarčių Kazachstano rinktinės vartus gelbėjo tai virpstai, tai vartininko pirštinių galiukai. Vis dėlto, lietuviams pavyko realizuoti žaidybinę persvarą bei iškovoti įtikinamą pergalę rezultatu 3:0. Bendru rezultatu 5:2 lietuviai iškovojo pirmą antro atrankos etapo pergalę.

Akistatoje su turkais – įvarčių gausa

Rungtynės su turkais, kaip ir buvo tikėtasi, prasidėjo labai energingai. Per pirmas 15 minučių Turkijos rinktinė turėjo net 3 galimybes pasižymėti, tačiau smūgiai visus kartus skriejo virš vartų.

Nepaisant to, turkai toliau kūrė progas ir besibaigiant pirmam kėliniui sugebėjo įgyti minimalią persvarą. Vos prasidėjus antram kėliniui, C. Tosun virtuozišku smūgiu rezultatą padvigubino, tačiau tuoj pat P. Golubickas atsakė tiksliu smūgiu nuo kampinio gairelės. Vis dėlto, C. Tosuno greitas įvartis vėl padėjo turkams atsiplėšti.

Gražiai sienele sužaidę D. Petravičius ir P. Golubickas rado skylę turkų gynyboje ir tiksliu smūgiu sugrąžino intrigą į rungtynes. Įvarčių festivalis tik tęsėsi, taikliu smūgiu pasižymėjo ir Y. Malli, kuris užtikrino Turkijos pergalę rezultatu 4:2.

Atsakomųjų rungtynių pradžia leido suprasti, kad įtampa šioje akistatoje tikrai nemažės. Jau 19 minutę pasižymėję turkai sujaukė lietuvių planus ir jau pirmo kėlinio metu teko daryti strateginius keitimus. Suvokę, jog turi svarią persvarą, turkai pradėjo kontroliuoti žaidimą bei neskubėjo atiduoti kamuolio varžovams.

Galiausiai lietuvių pastangos davė vaisių, vieno greito išpuolio metu perdavimas baudos aikštelėje pataikė į turkų gynėją bei įkrito į vartus. Išlyginę rezultatą lietuviai griebėsi šiaudo, tačiau sumažėjus koncentracijai gynyboje – praleistas įvartis ir pralaimėtos rungtynės.

Lietuvos ir Ispanijos rungtynėms – UEFA dėmesys

Lietuvos akistata su ispanais pateko tarp UEFA rekomenduojamų vakaro rungtynių! Tiesa, 21:15 val. turėjusios prasidėti rungtynės gerokai užsivėlino – ispanai susidūrė su interneto ryšio problemomis ir ilgą laiką mėgino stabilizuoti situaciją. Galiausiai, išspręndus šią problemą, rungtynės prasidėjo. Abu Ispanijos atstovai yra profesionalūs efutbolininkai, atstovaujantys Vokietijos gigantą Miuncheno „Bayern“. Lietuviai atidavė visas jėgas, tačiau patirtis įrodė savo – aštrūs perdavimai ir drąsūs sprendimai leido ispanams iškovoti pergalę minimaliu rezultatu 2:1.

Antroji pora žaidė atvirą ir akiai patrauklų futbolą. Didžiąją rungtynių dalį figuravę nuliai greitai pavirto į triuškinamą 4:0 rezultatą. Apmaudu. Puikiai savo progas išnaudoję ispanai tik dar kartą įrodė savo aukštą meistriškumą bei iškovojo pergalę bendru rezultatu 6:1.

„Šiek tiek apmaudu. Buvome paruošę gerą planą, tačiau šįkart jo išpildyti nepavyko. Vis dėlto, žaidėjus reikia pagirti už pastangas ir padėkoti už pergalę prieš Kazachstaną. Visos komandos šiame etape yra itin pajėgios, tačiau pamatėme, jog galime kautis su kiekviena iš jų.

Esu įsitikinęs: varžovus geriau pažinusiai mūsų rinktinei antrame rate seksis geriau. Turime kartoti kvalifikacinio turnyro scenarijų bei iškovoti kelialapį į kitą etapą lemiamuose antro rato mačuose. Pasiekti išsvajotą Europos čempionatą yra įmanoma“, – sakė treneris Martynas Bendikas.

„Šiandien LFF efutbolo rinktinės laukė rimčiausias iššūkis, nes susitikome su komandomis, kurių žaidėjai gyvena esportu. Pamatėme bei savo kailiu pajautėme, ką reiškia mažos klaidelės ir detalės, kurių anksčiau galbūt nepastebėjome. Tai yra gera patirtis, kuri padės mums antrame rate. Viltis dar tikrai gyva ir patekti į pagrindinį čempionatą tikrai galime. Dėkojame visiems aistruoliams, kurie aktyviai mus palaikė transliacijų metu. Taip pat noriu padėkoti Kauno Kolegijos administracijai bei studentams už pagalbą organizuojant šiandienos atrankos turnyro kovas.“, – teigė LFF esporto vadovas Edgaras Abromavičius.

Turnyrinė B grupės lentelė:

1. Ispanija – 9 taškai;
2. Danija – 6 taškai;
3. Turkija – 4 taškai;
4. Lietuva – 3 taškai;
5. Kazachstanas – 1 taškas;

Atsakomosios antro rato rungtynės vyks balandžio 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)