"Klubai jau pasiekė susitarimą. Dabar vyksta dialogas tarp manęs ir "Dinamo", deriname paskutines kontrakto detales", - patvirtino E. Česnauskis.

Gerai, kai sekasi komandai

25 metų futbolininkas anksčiau yra rungtyniavęs Panevėžio "Ekrano", Kijevo "Dinamo" (Ukraina), Ramenskojės "Saturn" (Rusija) komandose, o klubui "Moskva" atstovavo nuo 2008-ųjų vasaros.

Šiemet Rusijos čempionate "Moskva" pretendavo į medalius, tačiau per paskutines trejas sezono rungtynes surinko tik 1 tašką ir liko 6-ojoje pozicijoje. "Dinamo" užėmė 8-ąją vietą.

"Jei prieš sezoną būčiau žinojęs, jog komanda liks šešta, mielai su tuo būčiau sutikęs. Tačiau dabar jaučiu kartėlį - žaidėme gerai, galėjome būti aukščiau, bet čempionato pabaigoje pritrūko sėkmės", - guodėsi futbolininkas.

E. Česnauskiui pasibaigęs sezonas buvo sėkmingas - per 25 rungtynes Rusijos pirmenybėse jis įmušė 4 įvarčius ir Rusijos futbolo sąjungos sprendimu pateko tarp trijų geriausių sezono kairiojo krašto saugų.

"Jei komanda gerai žaidžia puikiai atrodo ir atskiri žaidėjai. Bet jie atrodo silpnai, kai ekipai ima nesisekti", - įvertinimo nesureikšmino lietuvis.

Didesnės ambicijos

"Dinamo" komanda mūsų šalies futbolo mėgėjams gerai pažįstama. Per šį dešimtmetį joje žaidė net devyni lietuviai - Deividas Česnauskis (Edgaro brolis), Deividas Šemberas, Darius Žutautas, Mindaugas Kalonas, Marius Kazlauskas, Tadas Labukas, Tomas Tamošauskas, Arūnas Klimavičius ir Žydrūnas Karčemarskas.

Pastarasis klubui priklauso ir dabar, tačiau šiemet su pagrindine komanda nesitreniravo ir buvo perkeltas į dublerių sudėtį.

Dešimtuoju "Dinamo" legionieriumi iš Lietuvos tapsiantis E. Česnauskis sako, kad džiaugiasi šiuo perėjimu.

"Klubų ambicijos ir galimybės labai skiriasi. "Dinamo" kur kas turtingesnis klubas ne tik finansiniu atžvilgiu, bet ir savo istorija bei iškovojimais.

Be to, klubo "Moskva" ateitis lieka miglota - komandą palieka daug futbolininkų, neaišku, kokia situacija bus kitąmet. Tai taip pat turėjo įtakos mano apsisprendimui. Be to, ir "Dinamo" klubas parodė didelį norą įsigyti mane".