Oficialus jo debiutas prie nacionalinės šalies komandos vairo įvyks jau kovos 23 dieną Kluže su Rumunija, o po trijų dienų – kovojo 26-tąją – jo treniruojami lietuviai Maskvoje mes iššūkį Rusijai.

Rumunams ir rusams tai bus repeticija prieš 2016-tųjų Europos čempionatą Prancūzijoje, o lietuviai rengsis atrankos ciklo į 2018-tųjų pasaulio pirmenybes Rusijoje pradžiai. Būtent patekimą į šį turnyrą didžiausia savo svajone ir tikslu interviu rusų dienraščiui „Sport-Ekspress“ įvardijo 40-metis E. Jankauskas.

„Svarbiausia, pamatysime savo futbolininkus prieš stiprius varžovus. Suprantu, kad Rumunija ir Rusija – aukštesnės klasės komandos nei Lietuva, bet nuo to bus tik įdomiau. Pasitikrinsime savo jėgas, pamatysime, kam mes esame pajėgūs.

Rungtynės su Rusija mums pridės patirties, juk Lietuvos čempionatas – ne pats stipriausias. Vaikinams tai puiki proga pamatyti futbolo lygį kitose šalyse. Mano komanda duos Rusijai kovą“, – teigė E. Jankauskas.

„Į ką reikėtų atkreipti dėmesį mūsų komandoje? Į komandą! Superžvaigždžių neturime, bet dėl to didelės problemos nematau. Mūsų stiprybė – komandinė dvasia ir žaidimas. Pirmos oficialios atrankos rungtynės mūsų laukia tik rugsėjį, tad dabar tiesiog pažiūrėsime į žaidėjus“, – sakė strategas.

Paklaustas, ar jo mintyse yra tikslas sugrįžti į Rusiją kaip 2018-tųjų pasaulio čempionato dalyviui, E. Jankauskas atsakė teigiamai.

„Atvirai pasakyti? Tai – mano pagrindinė svajonė. Mes nesižvalgysime į varžovų pavardes ir kovosime su visais – anglais, slovakais, škotais, slovėnais ir maltiečiais. Motyvacijos ir nusiteikimo mums tikrai netrūks. Tačiau nereikia pervertinti ir savo galimybių. Pagrindinis mačas – kitas. Ir taip reikia judėti nuo vieno prie kito“, – pareiškė E. Jankauskas.

Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, didžiąją savo profesionalo karjeros dalį Rusijoje praleidęs Deividas Šemberas taip pat sulaukė „Sport-Ekspress“ skambučio.

„Pozityviai žiūriu į sprendimą Lietuvos rinktinei žaisti su Rusija. Mūsų komandai tai labai naudinga, juk Rusija – Europos čempionato dalyvė. Mes galėsime patikrinti savo jėgas su stipria komanda. Lietuvai labai nelengva rasti varžovų kontrolinėms rungtynėms, todėl į tokias galimybes žiūriu tik teigiamai.

Be abejo, Rusija žais pirmu numeriu, mėgins dominuoti aikštėje. Tai bus naudinga ir jums. O kalbant apie Lietuvą, mūsų rinktinė sugeba gintis – atverti mūsų gynybą Rusijos futbolininkams nebus lengva“, – tikino jis.

Anot A lygos prezidento pareigas einančio D. Šembero, į Maskvą lietuviai vešis pagrindinę rinktinės sudėtį.

„Gėda būtų važiuoti žaisti su Rusijos rinktine neturint optimalios sudėties. Jeigu remtumėmės ne pagrindiniais žaidėjais, galėtume apskritai nežengti į aikštelę. Reikia gerbti jūsų rinktinę, kuri pasikvietė mus į svečius. Neturime teisės vykti į Maskvą nebūdami pajėgiausios sudėties“, – „Sport-Ekspress“ kalbėjo D. Šemberas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)