2004 metais į viršų kėlęs Čempionų lygos taurę su „Porto“ klubu, 38 metų vyras, atrodo, kad rimtai vertina jam paskirtą rolę būti UEFA pasiuntiniu čia ir su optimizmu žiūri į ateitį ir džiaugiasi tuo, jog turnyras vyksta mūsų šalyje.

„Galima jau džiaugtis vien tuo, kad atvažiuoja tokios komandos iš užsienio. Skambūs rėmėjų vardai, žiniasklaidos dėmesys – manau tai jau yra didelis pliusas. Viskas kas yra daroma su šia organizacija, susiję su vaikais, yra labai gerai“, - kalbėjo penkiskart geriausias Lietuvos futbolininkas.

„Vaikams bus proga palyginti savo jėgas su kitų šalių bendraamžiais, gali įrodyti savo vertę. Bet kokiu atveju, tai bus naudinga, nes net ir pralaimėję vaikai supras, jog reikia dirbti daugiau dirbti ir klausyti treneriu, juk ne viskas taip paprastas. Tai tikrai visapusiškai naudingas turnyras.

Prabilus apie tai, kad artimiausiu metu Lietuvos stipriausi klubai išbandys jėgas Europos turnyrų atrankose, E. Jankauskas tikino nemanantis, jog jiems pavyks žengti į didžiąją sceną artimiausiu metu.

„Nemanau ar galime tikėtis, kad jie nužengs toli. Per naktį nieko neįvyksta. Taip nebūna, jog ateis kiti metai ir mes pradėsime žingsniuoti į priekį. Visų pirma, reikia patobulinti infrastruktūrą. Turi būti kažkokios priežastys, kodėl mes turėtume žengti į priekį, ar mes darome kažką geriau už kitus ir kuo esame pranašesni“, - dėstė E. Jankauskas.

„Žinoma, jei komanda yra susiformavusi ir rodanti gerą formą (Vilniaus „Žalgiris“), tad galbūt jau atėjo laikas pereiti į kitą lygį. Kaip ir tie patys vaikai, kurie susidurs su Europos komandomis – pamatysime ar jau užteko to ką jie padarė, ar ne, tam, kad žengtų pirmyn“.

Prakalbus apie Europos futbolą praeitą sezoną, buvęs „Žalgirio“ puolėjas sakė: „Praeiti metai atrodė lyg kriziniai, visi kalba apie tai, kad krizė palietė ir futbolą. Vokiečiai žengė žingsnį į priekį, Anglijos čempionatas išliko toks pat konkurencingas. Belieka tikėtis, kad mes priartėsime prie geriausiųjų“.

E. Jankauskas taip pat patvirtino, kad kuria planus ateičiai tapti treneriu: „Turiu tokių užsibrėžtų planų imtis trenerio darbo. Kaip seksis, žiūrėsime“, - paslaptingai nutęsė jis.