Abejas rungtynes „Dainava“ pralaimėjo: namie – 0:3, svečiuose – 0:2.

Po antrųjų rungtynių šeštadienį D. Vencevičius kalbėjo apie artėjantį laiką poilsiui, tačiau jau pirmadienį Suvalkų „Wigry“ klubas pranešė naujienas iš trenerių štabo, kurį papildė Arielis Jakubowskis ir Donatas Vencevičius.

Sezoną reiktų vertinti pozityviai – ir žaidimo, ir rezultatų prasme likau patenkintas. Jei sezono pradžioje reikėjo laiko susižaisti, rasti tą optimalią sudėtį, tai antroje metų pusėje jautėsi kolektyvas, komandinė dvasia ir rūbinėje, ir aikštėje.
Donatas Vencevičius

Maža to, treneris iš Lietuvos trečiadienį vakare jau vadovavo komandai Lenkijos taurės šešioliktfinalyje, kuriame „Wigry“ 3:2 pranoko Olštyno „Stomil“ ekipą.

Aštuntfinalyje Suvalkų klubo laukia I lygos lyderis – Čenstakavos „Rakow“ klubas, kuriam čempionate lapkričio pradžioje „Wigry“ nusileido 0:3.

Kalbant apie „Wigry“ reikalus antrame pagal pajėgumą Lenkijos čempionate, kol kas kažkuo klubas pasigirti negali. Paskutinį kartą pergale Suvalkų ekipa džiaugėsi rugpjūčio 31 d. Devynių nelaimėtų rungtynių serija, kurioje – penkios nesėkmės, privertė „Wigry“ vadovybę griebtis pokyčių trenerių štabe: ekipa užima 13-ą vietą (19 taškų) ir nuo iškritimo zonos klubą skiria vos 4 taškai.

Tad ieškodama naujo trenerio, klubo vadovybė toli ir ilgai neieškojo kandidatų bei prisiminė D. Vencevičių, kuris „Wigry“ ekipai vadovavo net penkerius metus (2011-2016 m.).

Po pergalės taurės turnyre D. Vencevičius pasidalino mintimis netikėtą sugrįžimą į Suvalkus, „Wigry“ komandą ir metus „Dainavos“ ekipoje.

– Vos pasibaigus sezonui palikote „Dainavą“ ir papildėte „Wigry“ klubą, ar nesinorėjo poilsio? Ar tai reiškia, kad paliekate gimtojo miesto klubą?

– Taip gavosi, kad šeštadienį užbaigėme sezoną su „Dainava“, o sekmadienį paskambino iš „Wigry“. Labai ilgai kalbėjomės, siūlė vyriausiojo trenerio kėdę, tačiau aš iškart atsisakiau.

Tapau asistentu, tačiau taurės mače strategas buvo išvykęs į kursus, komandai turėjau vadovauti aš. Sugrįžimas neprisvilo (šypsosi).

Kitą vertus, Pirmos lygos sezonas jau baigėsi ir ką, dabar tris mėnesius be darbo sėdėti?

Kas laukia pavasarį, negaliu atsakyti. Esu atviras dialogui, su „Dainavos“ vadovybe kalbėsime dėl kitų metų ir žiūrėsime situaciją. „Dainavos“ durų tikrai neužtrenkiau.

– Patekote į taurės aštuntfinalį, kuriame laukia I lygos lyderiai „Rakow“ ekipa.

–Taip. Prieš tai savaitgalį „Wigry“ 0:3 pralaimėjo šiai ekipai. Iki aštuntfinalio mačo – beveik mėnuo, tad yra laiko pasiruošti revanšui.

– Kokie tikslai keliami „Wigry“ ekipai?

– Išlikti pirmoje lygoje. Komanda jauna, bet manau, problemos slypi ne tik žaidime., bet ir psichologijoje. Panašu, kad keli pralaimėjimai rudenį, tam tikra duobelė atsiliepė jaunų žaidėjų pasitikėjimui. Reikės tai įveikti.

– Ko pritrūko „Dainavai“ kovoje dėl vietos A lygoje?

– Jei kas prieš sezoną būtų pasakęs, kad liksime per tašką nuo 1 vietos, žaisime taurės pusfinalyje, būčiau nepatikėjęs. Jėgas išbandėme su A lygos klubais, taurės pusfinalyje su „Stumbru“, kovoje dėl vietos A lygoje su „Palanga”, labai kažkuo šiems klubams nenusileidome.

Kalbant apie pereinamųjų rungtynių kovas, viltys buvo gal didesnės, bet pasikartosiu, vyrams neturiu priekaištų. Tiek pirmame mače, tiek atsakomosiose žaidėme ne prastai.

Bet futbole viską lemia klaidos – kas jų padaro mažiau, tas laimi rungtynes. „Palanga“ pasinaudojo mūsų klaidomis ir buvo verta likti A lygoje.

...kai jauti tokį palaikymą, negali nesistengti, prastai žaisti.
Donatas Vencevčius

Nepaisant to, sezoną reiktų vertinti pozityviai – ir žaidimo, ir rezultatų prasme likau patenkintas. Jei sezono pradžioje reikėjo laiko susižaisti, rasti tą optimalią sudėtį, tai antroje metų pusėje jautėsi kolektyvas, komandinė dvasia ir rūbinėje, ir aikštėje.

– Jei būtų nuspręsta didinti komandų skaičių kito sezono A lygoje ir jei „Dainavai“ siūlytų dalyvauti aukščiausioje lygoje, ar klubas priimtų tokį pasiūlymą?

– Tai klausimas klubo vadovams. Nesinorėtų žaisti vien tik tam, kad žaist. Reiktų pastiprinimo, o tai remiasi į klubo finansines galimybes.

– „Dainavą“ viso sezono metu labai aktyviai palaikė ištikimi sirgaliai – „Dzūkų tankai“, ką komandai, žaidėjams reiškė šis palaikymas?

– Fantastika, tokio palaikymo galėtų pavydėti daugelis A lygos komandų. Žinojau, kad Alytuje žmonės mėgsta futbolą, ateina į stadioną, bet to nesitikėjau. Daug kur buvau, daug ką mačiau, bet tikrai likau nustebintas.

Žinoma, daug ką lėmė ir geri komandos rezultatai. Kitą vertus, kai jauti tokį palaikymą, negali nesistengti, prastai žaisti.

***

Saugo pozicijoje rungtyniavęs D. Vencevičius profesionalo karjerą pradėjo Vilniaus „Žalgiryje“, su kuriuo 1992 m. tapo Lietuvos čempionu ir net keturis kartus laimėjo Lietuvos taurę.

Medalių kolekciją jis pildė ir užsienio klubuose. 1998 m. su Varšuvos „Polonia“ tapo Lenkijos vicečempionu, o su FC „Copenhagen“ komanda 2001 m. triumfavo Danijos čempionate. D. Vencevičius taip pat žaidė Norvegijos „IK Start“, Švedijos „GIF Sundsvall“ ir Maltos „Marsaxlokk“ klubuose, o futbolininko karjerą baigė 2006 m. Vilniaus „Vėtroje“.

Šiame sostinės klube 2007 m. jis pradėjo trenerio karjerą. Vėliau trims sezonams D. Vencevičius persikėlė į Marijampolės „Sūduvą“, jo vadovaujama „Sūduva“ 2010 m. iškovojo A lygos sidabro medalius. 2011-2016 m. lietuvis dirbo Lenkijoje Suvalkų „Wigry“ klube. Į Lietuvą D. Vencevičius grįžo 2017 m., treniravo „Jonavos“ komandą, šiemet metų pradžioje papildė gimtojo miesto klubą – Alytaus „Dainavą“.

D. Vencevičius turi patirties ir Lietuvos rinktinės trenerių štabe, kur dirbo portugalo Jose Couceiro bei Raimondo Žutauto asistentu. Per futbolininko karjerą D. Vencevičius Lietuvos rinktinėje sužaidė 33 rungtynes ir įmušė 2 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)