Anot 29-erių metų aukštaūgio puolėjo, po kroatams pralaimėto ketvirtfinalio Rusijos rinktinės autobuse virė emocijos ir įsiūtis.

A. Dziubos tvirtinimu, šias emocijas sukėlė Kroatijos rinktinės nariai – futbolininkas Domagojus Vida ir komandos skautas Ognjenas Vukojevičius.

Kelerius metus Kijevo „Dynamo“ aprangą vilkėjęs D. Vida į kamerą rūbinėje sušuko „Šlovė Ukrainai“, pergalę Ukrainai paskyrė ir jo draugas Ognjenas Vukojevičius.

„Dėl Vidos ir Vukojevičiaus... Jų poelgis mus stipriai suerzino dar autobuse. Pirma reakcija – norėjosi eiti ir „sukalti“ Vidą į žemę. Vėliau šiek tiek „atvėsome“, – emocijas apibūdino A. Dziuba.

„Na, vėliau Vida atsiprašė, taigi pykčio nelaikau. Jis tiesiog nesupranta, ką daro“, – pridūrė rusas.

Paklaustas, ar po pralaimėjimo kroatams galėjo toliau žiūrėti čempionatą, A. Dziuba prisipažino: buvo nelengva.

„Nors buvo didelis nusivylimas, čempionatą žiūrėjau ir toliau. Į rungtynes nėjau, tam trūko jėgų. Tačiau per televiziją viską žiūrėjau, vis tiek – tai aukščiausio lygio futbolas“, – aiškino jis.

Anot A. Dziubos, finale (jį 4:2 laimėjo kroatus nugalėjusi Prancūzija) jis nepalaikė nė vienos iš komandų, nors Balkanų komanda privertė savo gerbti.

„Kroatai privertė save gerbti po pergalės prieš Angliją. Po 120 minučių sužaidė su Danija, su mumis, o vėliau ir trečią kartą paeiliui. Valingi vyrai. Bet finale ėmė dviprasmiški jausmai. Iš vienos pusės, sužavėjo kroatų užsispyrimas, tačiau tas jų poelgis...

Taigi, buvau ramus – kas laimės, tas laimės. Nors kroatai ir atrodė simpatiškai“, – pažymėjo rusas.

A. Dziubos teigimu, finale Prancūzijos rinktinę šiek tiek lydėjo sėkmė.

„Prieš prieš pirmąjį prancūzų įvartį pražangos, man regis, nebuvo. Tačiau jautėsi, kad prancūzai šiek tiek stipresni. Žiūrint į kroatų vartininką Subašičių jau matėsi, kad jis balansuoja ant savo galimybių ribos. Trečias ir ketvirtas įvarčiai – nesuprantami.

O 11 metrų baudinys buvo abejotinas, pasaulio čempionate tokio galima ir neskirti. Taip, prancūzams šiek tiek pasisekė, bet sekasi stipresniems“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)