Paskutinė vėlų antradienio vakarą į lietuvių poziciją kėsinosi Baltarusija. Bet pralaimėjimas išvykoje Prancūzijai 1:2 neleido baltarusiams aplenkti kaimynų UEFA nacionalinių komandų reitinge.

Pastarasis skaičiuojamas įvertinant trijų paskutinių atrankos ciklų rezultatus. Lietuvos rinktinė užima 39 vietą ir yra paskutinė, priskirta Nacijų lygos C divizionui.

Naujos varžybos nuo kitų metų Europoje pakeis draugiškas rinktinių rungtynes. Pridėtinę turnyro vertę sukuria keturi bilietai į 2020 metų Senojo žemyno čempionato finalinį etapą, kurie atiteks geriausioms visų divizionų komandoms.

Dėl to faktas, kad lietuviai paskutinę akimirką neiškrito į silpnesnį divizioną, yra dviprasmiškas. Viena vertus, ateinančiais metais Lietuvos rinktinė dažniau susitiks su Europos futbolo vidutiniokais, o ne autsaideriais. Iš kitos pusės, tokia konkurencija palieka tik teorines viltis pelnyti istorinį kelialapį.

C divizione kartu su Lietuva žais Rumunija, Škotija, Slovėnija, Vengrija, Serbija, Albanija, Norvegija, Juodkalnija, Graikija, Izraelis, Bulgarija, Suomija, Kipras ir Estija.

Šios komandos sausį bus burtais padalintos į keturias grupes, kuriose varžysis per FIFA kalendoriaus „langus“ 2018-ųjų rugsėjį-lapkritį. Grupių nugalėtojai 2020 metų kovą atkrintamųjų varžybų formatu kausis dėl vienintelio kelialapio į Europos čempionatą. Silpniausios rinktinės kitame cikle kris į D divizioną.

Tad iš kiekvieno Nacijų lygos diviziono į Europos pirmenybes pateks po vieną ekipą, taip papildant įprastines atrankos varžybas, per kurias į finalinį etapą žengs 20 rinktinių.

A divizione rungtyniaus UEFA reitingo lyderės Vokietija, Ispanija, Portugalija, Belgija, Anglija, Šveicarija, Italija, Prancūzija, Lenkija, Islandija, Kroatija ir Nyderlandai.

B divizione susitiks Velsas, Rusija, Slovakija, Ukraina, Airija, Austrija, Švedija, Šiaurės Airija, Danija, Čekija, Bosnija ir Hercegovina, Turkija.

Silpniausiųjų D divizione kausis Azerbaidžanas, Makedonija, Gruzija, Baltarusija, Armėnija, Farerų salos, Latvija, Liuksemburgas, Kazachstanas, Moldova, Lichtenšteinas, Malta, Kosovas, Andora, San Marinas, Gibraltaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)