Žiūrės vaizdo pakartojimą

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione „Malmo“ laimėjo 1:0, o išlaikyti komandos vartus „sausus“ padėjo 16-metis Marko Johanssonas.

Būtent juo 50-ą rungtynių minutę A. Hareide turėjo pakeisti savo etatinį vartų sargą Zlataną Azinovičių, kuris patyrė traumą susidūręs su žalgiriečiu Jurijumi Kendyšu.

Dar prieš pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes, praėjusią savaitę vykusias Malmėje (0:0), žiniasklaida stebėjosi trenerio iš Norvegijos sprendimu užregistruoti UEFA Čempionų lygos atrankos varžyboms 48-erių amžiaus vartininkų trenerį Jonnie Fedelį.

A. Hareide taip pasielgė, nes Švedijos čempionų klubas liepos pradžioje atsisveikino su pagrindiniu savo vartų sargu Robinu Olsenu, už 650 tūkst. eurų iškeliavusiu į Salonikų PAOK (Graikija) ekipą.

Vis dėlto atsakomosiose rungtynėse Vilniuje „Malmo“ treneris nusprendė ant atsarginių suolo pasodinti jokios patirties neturintį M. Johanssoną.

Ir nutiko blogiausia, ko galėjo tikėtis norvegas.

„Mums jau kurį laiką fatališkai nesiseka dėl traumų. Marko – labai jaunas. Buvo malonu žiūrėti, kaip visa ekipa saugo jį. Tiesą sakant, mes, treneriai, irgi liepėme žaidėjams tai daryti. Manau, tai sutelkė komandą“, – svarstė A. Hareide.

Bet ne tik likimą „Malmo“ strategas, komentuodamas rungtynių viduryje pavojingai pakrypusią situaciją, tarp eilučių įtaria atsakingu dėl Z. Azinovičiaus traumos.

„Z. Azinovičius susižeidė rimtai, trūko raiščiai. „Žalgiris“ žinojo, kad ant suolo turime tik labai jauną atsarginį vartininką. Aš nieko nekaltinu, gerai nemačiau situacijos, nes ją užstojo krūva žaidėjų. Bet reikia peržiūrėti vaizdo pakartojimą“, – dėstė A. Hareide.

Savo ruožtu, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas kategoriškai neigė, kad vienintelį rikiuotėje likusį visavertį varžovų vartų sargą J. Kendyšas atakavo tyčia.

„Buvo standartinė situacija, kamuolys pasiųstas prie tolimojo virpsto, žaidėjas „ėjo“ į jį. Neabejoju, kad tai nebuvo tyčinis susidūrimas“, – nukirto specialistas.

Įvartis krito ne į tuos vartus

Kaip ten bebūtų, 16-mečio pasirodymas aikštėje šeimininkams jokios naudos neatnešė. Galbūt net atvirkščiai.

Praėjus vos penkioms minutėms „Malmo“ krašto gynėjas Antonas Tinnerholmas vienintelį kartą per 180 žaidimo minučių nuginklavo Lietuvos čempionų vartininką Armantą Vitkauską.

Ar užčiuopę oponentų gynyboje atsivėrusią silpnąją vietą ir pasidavę emocijoms žalgiriečiai negalėjo patys prarasti koncentracijos savoje aikštės pusėje?

„Nemanau, kad žaidėjai apie tai galvojo. Tiesiog neuždarėme žmogaus, kuris perdavė kamuolį, pražiopsojome įkirtimą, ir tos klaidos susidėjo į praleistą įvartį. O iki tol grėsmės mūsų vartams beveik nebuvo.

Pirmame kėlinyje apskritai darėme viską, ką buvome suplanavę, žaidėjai maksimaliai vykdė užduotis. Trūko tik geresnio žaidimo su kamuoliu, turbūt įtampa darė savo. Bet vis tiek didžiuojuosi savo komanda, kuri kovojo iki galo. Taip pat ir žiūrovais, sukūrusiais tokią puikią atmosferą. Ko gero, pirmą kartą mačiau tokį pilną LFF stadioną“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Naujokų neatsisakys

„Žalgiris“ iki praleisto įvarčio išties gynėsi šaltakraujiškai, o puldamas buvo aštresnis nei išvykoje, nors kamuolį kontroliavo ne ką didesnę laiko dalį.

Pirmame kėlinyje varžovai apsikeitė iššvaistytomis progomis persverti rezultatą: Lino Pilibaičio šūvis kaire koja skriejo virš vartų, tikslumo pritrūko ir Serge'ui Nyuiadzi bei Vytautui Lukšai, o nuo Tobiaso Sanos bandymo apsaugojo pavydėtina A. Vitkausko reakcija.

Tačiau tikslą pasiekęs A. Tinnerholmo smūgis išmušė vilniečius iš vėžių – nuo atsargios kontratakų taktikos teko pereiti prie spaudimo, kadangi į jį „Žalgiris“ privalėjo atsakyti dviem įvarčiais.

Vietoje to iš aikštės buvo išvarytas vienas geriausių komandos žaidėjų abejose rungtynėse Semiras Kerla, o švedai turėjo dvi šimtaprocentines progas dar labiau pakelti ūpą trims šimtams į Vilnių sugužėjusių savo aistruolių.

„Vilniečiai nėra bloga komanda, jie pakankamai neblogai organizuoti ir turi keletą gerų žaidėjų, o taip pat pakankamai patirties. Bet mes kontroliavome situaciją viso mačo metu, galėjome laimėti ir 3:0“, – tikino A. Hareide.

Tik ar pademonstruoto žaidimo pakanka norint pastumti ne tik lietuvius, bet ir kitame atrankos etape laukiančius Austrijos čempionus „Salzburg“?

Tokio klausimo sulaukęs A. Hareide pyktelėjo ir ėmė baksnoti pirštu į pernykštę komandos sėkmės istoriją Čempionų lygoje, prasidėjusią nuo išvargtos pergalės prieš „Ventspils“ (Latvija).

„Kai sužaidėme su latviais, kai kurie žurnalistai kalbėjo, kad atrodome apgailėtinai. Bet mes patekome į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą. Tą patį padarysime ir šiemet“, – pasitikėjimu spinduliavo norvegas.

O kas laukia „Žalgirio“? Kitaip nei „Malmo“, kuris net pralaimėjęs austrams galės mėginti prasibrauti į Europos lygą, vilniečiai tarptautiniuose turnyruose šiame sezone nebežais.

Ar klube liks visi penki naujokai, kuriais buvo pastiprintos gretos prieš kovą su švedais?

„Turime žaidėjų lygiai tiek, kiek reikia norint siekti pergalės A lygoje. Toks dabar mūsų tikslas“, – užbaigė V. Dambrauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)