Prie komandos vairo Valdą Ivanauską prieš mėnesį pakeitęs V. Stankevičius su savo trenerių štabu nusprendė atrankos kovoms pasirinkti sudėtį panašią į tą, kuri žaidė draugiškame mače su Gruzija.

Be į komandą grįžusių keturių legionierių, pakviesti du nauji žaidėjai - Marijampolės "Sūduvos" gynėjas Karolis Chvedukas ir "Šiaulių" vartininkas Šarūnas Jurevičius.

Po kontrolinio mačo su gruzinais ekipoje taip pat įvyko savotiška žaidėjų atranka ir komandoje nebeliko įspūdžio treneriams nepadariusių žaidėjų: saugų Vlado Petkevičiaus, Dariaus Cibulsko, Valentino Jeriomenkos, Artūro Žulpos, puolėjų Tomo Jaskio, Tado Špuko ir Ramūno Macežinsko. Gynėjas Edvinas Bračkus minėtą treniruočių stovyklą praleido dėl traumos ir šį kartą buvo nepakviestas.

Vietas rinktinėje išsikovojo FBK "Kauno" gynėjai Audrius Račkus ir Vytautas Andriuškevičius, "Bangos" saugas Giedrius Kožikis, puolėjai Andrius Brokas iš Marijampolės "Sūduvos" ir Lukas Kochanauskas iš "Kauno".

Lyginant su ta komanda, kuri pradėjo atrankos ciklą dvikova su Graikija vadovaujama Valdo Ivanausko, pakeitimų įvyko visose grandyse - nepakviesti gynėjai Karolis Atutis, Denisas Gordejus, E. Bračkus, saugai Gajus Kulbis, Andrius Lipskis, Arminas Vaskela, puolėjas Lukas Žėkas. Nebebus ir žaidėjo karjerą sustabdžiusio "Bangos" puolėjo Algimanto Bačanskio.

"Išsskyrus Luką Stiklakį, kuris yra traumuotas - trūko kryžminiai raiščiai - daugiau susižeidusių nėra. Nors dar vyks čempionato turas, tad per juos traumą gali gauti bet kuris žaidėjas. Surinkome visus žaidėjus, kurie mano ir trenerio kolektyvo nuomone yra geriausi", - Futbolas.lt teigė rinktinės strategas V. Stankevičius.

Jo auklėtiniai į treniruočių stovyklą kitos savaitės pradžioje. "Rinksimės rugpjūčio 31 dieną Vilniuje, po A lygos ir dublerių čempionato turų. Pirmadienį surengsime treniruotę sostinės "Žalgirio" stadione. Po to skrisime į Portugaliją, kur ruošimės atrankos rungtynėms. Po rungtynių persikelsime į Makedoniją", - pasakojo treneris.

Susitikimas su Portugalijos bendraamžiais vyks rugsėjo 4-ąją Vila Nova de Gajos mieste, dvikovos pradžia - 20.15 val. Lietuvos laiku. Po šio mačo lietuvių laukia dar viena sunki išvyką į Makedoniją, kur su vietos komanda mūsiškiai žais Prilepe rugsėjo 9 dieną, nuo 16.30 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Portugalija ir Makedonija

Vartininkai:

1. Vytautas Černiauskas (Panevėžio "Ekranas")
2. Povilas Valinčius (Vilniaus "Vėtra")
3. Šarūnas Jurevičius ("Šiauliai")

Gynėjai:

4. Linas Klimavičius (Dnepropetrovsko "Dnipro", Ukraina)
5. Karolis Urbaitis (Gargždų "Banga")
6. Mantas Fridrikas (FBK "Kaunas")
7. Audrius Račkus (FBK "Kaunas")
8. Vytautas Andriuškevičius (FBK "Kaunas")
9. Egidijus Vaitkūnas (Tauragės "Tauras")
10. Karolis Chvedukas (Marijampolės "Sūduva")

Saugai:

11. Donatas Remeza (Gargždų "Banga")
12. Giedrius Kožikis (Gargždų "Banga")
13. Jevgenij Moroz (Vilniaus "Vėtra")
14. Povilas Krasnovskis (Marijampolės "Sūduva")
15. Eivinas Zagurskas (Marijampolės "Sūduva")
16. Edvinas Jasaitis ("Šiauliai")
17. Marius Papšys (be klubo)
18. Tadas Eliošius (Vilniaus "Vėtra")

Puolėjai:

19. Audrius Brokas (Marijampolės "Sūduva")
20. Lukas Kochanauskas (FBK "Kaunas")
21. Deivydas Matulevičius (Vodzislavo "Odra", Lenkija)
22. Arvydas Novikovas (Edinburgo "Hearts", Škotija).