„Jeigu netiki, geriau išvis negyventi“, – pristatęs sezono tikslus, akiplėšiškai skambančias ambicijas pakomentavo Trakų miestelio ekipos prezidentas Janas Nevoina.

Ketvirtadienį jis suraitė parašus ant iškart dviejų metų trukmės sutarčių su komandos naujokais. Jais tapo po klajonių užsienyje į tėvynę sugrįžę saugas Vytautas Lukša ir vartininkas Paulius Grybauskas.

Pirmasis praėjusiame sezone atstovavo Varšuvos „Polonia“ (Lenkija) ir „Gomel“ (Baltarusija) klubams. 27-erių alytiškis Lietuvos rinktinėje yra sužaidęs 15 rungtynių.

P. Grybauskas pernai gynė Rygos „Skonto“ (Latvija) ekipos vartus. 29-erių žaidėjas iš Vilniaus taip pat ne sykį buvo kviečiamas į nacionalinę komandą, kurios sudėtyje aikštėje pasirodė 6 kartus.

Nors iki futbolininkų registracijos pabaigos beliko mažiau nei savaitė, anot trenerio Valdo Jakimavičiaus, „Trakus“ dar turėtų papildyti penki ar šeši žaidėjai, tarp kurių bus legionierių. Komandoje liks ir praėjusiame sezone jai atstovavęs gynėjas iš Gruzijos Besiki Amashukeli.

Pernai LFF I lygoje finišavę treti, „Trakai“ A lygoje užėmė autsaiderių Tauragės „Tauro“ vietą. Dar sėkmingiau V. Jakimavičiaus komandai klostėsi LFF taurės varžybos, kuriose trakiškiai pateko į geriausių ketvertą, pakeliui eliminuodami Marijampolės „Sūduvą“.

LFF taurės pusfinalyje balandį „Trakai“ mėgins pateikti sensaciją ir parklupdyti šalies čempioną VMFD „Žalgirį“.

„Visi linki, kad nepralaimėtume „Žalgiriui“ dideliu skirtumu, bet aš galvoju, jog Lietuvoje visos komandos įveikiamos“, – drąsinosi V. Jakimavičius.

„Manau, Lietuvoje nėra nenugalimų komandų, – antrino V. Lukša. – Ir tas pats „Žalgiris“ – ne kosmosas. Jeigu aš čia sėdžiu, vadinasi, įsivaizduoju „Trakus“ A lygos prizininkų trejete.“

„Mes varžovus gerbiame, bet mes jų nebijome. Man patiko šio klubo grandiozinė vizija, todėl ir atsidūriau „Trakuose“, – pridūrė P. Grybauskas.

Kuo paremtos A lygos naujokų ambicijos? Klubo prezidentas biudžeto apimties neatskleidžia, bet teigia, jog jis nebus menkesnis nei kitų pretendentų į medalius.

Be to, J. Nevoinos teigimu, su Trakų istoriniu nacionaliniu parku derinamos vietos, kuriose ateityje galėtų iškilti naujas klubo stadionas. Iki šiol komanda namų rungtynes žaidė aikštėje, greta kurios būtiniausi stadiono atributai buvo įkurdinti laikinuose statiniuose. Tokia arena neatitinka A lygos reikalavimų, todėl šį sezoną „Trakų“ gerbėjams teks važinėti į Vilnių – klubas nuomosis LFF stadioną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)