Jau sekmadienį D.Šernas išvyks į Lenkiją ir nuo pirmadienio lies prakaitą Lodzės "Widzew" (Lenkija) treniruotėse. Su šiuo klubu lietuvis pasirašė 3,5 metų sutartį.

Nuo 2003 metų Vilniaus "Vėtrai" priklausęs saugas pernai rugpjūčio mėnesį iki sezono pabaigos buvo išnuomotas Nalčiko "Spartak" (Rusija) ekipai.

- Sėkmingai sužaidei draugiškas rungtynes su Lenkijos ir Andoros rinktinėmis. Ar tarp šių mačų buvo didelis skirtumas? - paklausėme D.Šerno.

- Labai didelis. Žaisti su Lenkijos ekipa buvo įdomu, šis mačas buvo panašus į futbolą. O susitikimo su Andora futbolu net negalima pavadinti, labiau tiktų apibūdinimas "nervų karas". Varžovai nežaidė, jie gulėjo aikštėje ir šaukė ant teisėjo. Buvo antifutbolas.

- Nepaisant šiurkštaus Andoros rinktinės žaidimo, tau pavyko įmušti įvartį. Vilkėdamas nacionalinės rinktinės marškinėlius pasižymėjai pirmą kartą?

- Taip, atstovaudamas nacionalinei rinktinei įvartį įmušiau pirmą kartą. Anksčiau esu vartininkus nuginklavęs tik vilkėdamas šalies jaunimo rinktinės marškinėlius.

- Pelnyti įvartį visada smagu. Vis dėlto įmušti atstovaujant rinktinei turbūt didesnis džiaugsmas nei pasižymėti rungtyniaujant klube?

- Žinoma. Esu laimingas, kad man pasisekė. Labai džiaugiuosi.

- Lenkijos spauda rašė, kad tavo žaidimo į Portugaliją buvo atvažiavę pažiūrėti Varšuvos "Legia" treneriai. Tiesa?

- Girdėjau tokias kalbas. Jei taip kalbama, yra tiesos. Tačiau jokių pasiūlymų nebuvo. Mano agentas apie tai nieko nesakė. Kita vertus, aš jau esu pasirašęs sutartį su kitu Lenkijos klubu.

- Su Lodzės "Widzew"?

- Taip. Su šiuo klubu pasirašiau beveik 3,5 metų sutartį.

- "Widzew" rungtyniauja Lenkijos pirmojoje lygoje, yra tarp lyderių. Tikriausiai komandai iškeltas tikslas iškopti į aukščiausiąją lygą?

- "Widzew" dabar stiprinasi ir tikisi šiemet patekti į Lenkijos elitinę lygą. Klube tik apie tai ir kalbama, kitokių tikslų negali būti.

- Kada išvyksti į Lenkiją?

- Sekmadienį. Pirmadienį su "Widzew" jau pradėsiu treniruotis.