Geriausio Lietuvoje rungtyniaujančio žaidėjo laurai atiteko Panevėžio „Ekrano“ saugui Dominykui Galkevičiui, o geriausiu A lygos treneriu pripažintas sostinės VMFD „Žalgirio“ vairininkas Igoris Pankratjevas.

Sužėrėjo Lenkijoje ir tarptautinėje arenoje

26-erių D. Šernas 46-ą kartą surengtuose geriausiojo šalies futbolininko rinkimuose iš viso surinko 821 tašką ir 150 tšk. aplenkė šešeriais metais vyresnį Maskvos CSKA ekipos saugą D. Šemberą (671 tšk.).

Pastarasis žaidėjas, kuris geriausiu metų futbolininku buvo pripažintas 2005 m., pelnė daugiausia futbolo ekspertų bei žiniasklaidos atstovų balsų. Tačiau D. Šerno pergalę rinkimuose lėmė aistruolių balsavimas.

Trečioje vietoje liko pastarųjų dvejų metų rinkimų laureatas Marius Stankevičius. 29-erių „Valencia“ klubo gynėjas surinko 602 taškus.

Praėjusiame sezone D. Šernas tapo „Widzew“ komandos lyderiu. Futbolininkas iš Alytaus, didžiąją karjeros dalį praleidęs Vilniaus „Vėtros“ klube, praėjusiose Lenkijos I lygos pirmenybėse pasižymėjo 13 kartų ir padėjo savo komandai iškopti į aukščiausiąją „Ekstraklasa“ lygą.

D. Šerno žvaigždė šiemet ryškiai suspindo ir nacionalinėje rinktinėje. Atrankos į 2012 m. Europos čempionatą varžybose šį rudenį puolėjas pelnė abu Lietuvos komandos įvarčius, po kartą pasiuntęs kamuolį į čekų ir ispanų vartus.

Prizai – Panevėžio ir Vilniaus atstovams

Taip pat pirmą kartą karjeroje geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku pripažintas 24-erių D. Galkevičius balsavime surinko 623 taškus.

Antrą vietą užėmė dar vienas šalies čempiono „Ekrano“ atstovas, gynėjas Ramūnas Radavičius (582 tšk.), trečiąja pozicija tenkinosi rezultatyviausias A lygos žaidėjas (16 įvarčių), Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Povilas Lukšys (241 tšk.).

Praėjusiais metais šiuose rinkimuose triumfavo buvęs „Ekrano“ puolėjas Valdas Trakys.

Geriausiu Lietuvos čempionato treneriu išrinktas ant trečiojo A lygos nugalėtojų pakylos laiptelio „Žalgirio“ komandą atvedęs I. Pankratjevas (735 tšk.), už nugaros palikęs „Ekrano“ strategą Valdą Urboną (686 tšk.) ir penktoje vietoje finišavusių „Šiaulių“ vyriausiąjį trenerį Valdą Ivanauską (192 tšk.). Pernai geriausiu treneriu buvo pripažintas buvęs „Vėtros“ dirigentas Virginijus Liubšys.

Geriausio 2010 metų Lietuvoje žaidžiančio jaunojo futbolininko apdovanojimas atiteko dvidešimtmečiui Pakruojo „Kruojos” saugui Tadui Eliošiui (580 tšk.). Antroje ir trečioje vietoje liko atitinkamai FBK „Kauno” gynėjas Mantas Fridrikas (283 tšk.) bei Marijampolės „Sūduvos“ saugas Karolis Chvedukas (175 tšk.).

Geriausiu Lietuvos futbolo teisėju asistentu tapo vilnietis Dovydas Sužiedėlis, aikštės teisėju – kaunietis Gediminas Mažeika.

Geriausia Lietuvos moterų A lygos žaidėja pripažinta Šiaulių „Gintra-Universitetas” ekipos atstovė Viktorija Budrytė.

Čempionai ruošiasi permainoms

Rinkimų laureatai buvo pagerbti sekmadienį Trakuose surengtoje 2010 m. sezono uždarymo šventėje, kurios metu apdovanojimai buvo įteikti ir šalies čempionatų nugalėtojams bei prizininkams.

„Sezonas buvo geras, todėl yra kuo džiaugtis, - kalbėjo konfeti lietuje išsimaudęs trečiąjį A lygos čempionų titulą iš eilės pelniusio „Ekrano“ strategas V. Urbonas. - Tikrai nesigailiu, kad metų trenerio rinkimuose likau antras – I. Pankratjevas buvo labiau vertas šio prizo, nes sugebėjo suburti „Žalgirio“ komandą nuo nulio. Šiemet žalgiriečiai buvo labai stiprūs konkurentai, privertę ir mus dirbti maksimaliai susikaupus.“

V. Urbonas pabrėžė, kad apginti nugalėtojų vardą pagrindiniu pirmenybių favoritu laikytam Panevėžio klubui nebuvo lengva: „Taip tik galėjo pasirodyti stebint iš šalies. Iš tiesų konkurencija buvo arši, visi varžovai stengėsi žaisti prieš čempionus su dviguba energija. Reikėjo kovoti, bet su savo užduotimis susitvarkėme.“

Treneris, šiuo metu besiderantis su „Ekrano“ vadovais dėl gruodžio 1 d. nustosiančio galioti kontrakto pratęsimo, užsiminė, kad stabilumu išsiskirianti komanda kitąmet gali atsinaujinti.

„Pokyčiai bus natūralus ir šiek tiek didesni nei pastaraisiais dvejais metais. Renkamės žaidėjus ir galvojame, kokią komandą suformuoti“, - sakė V. Urbonas

Bronzinių A lygos prizininkų VMFD „Žalgirio“ vairininkas I. Pankratjevas, kol kas taip pat dar nepadėjęs parašo ant naujos sutarties su sostinės klubu, DELFI tvirtino nesitikėjęs tapti geriausiu metų treneriu.

„Buvau maloniai nustebintas. Taip, mūsų startinės pozicijos nebuvo pačios geriausios. Bet didžiausią darbą nudirbo žaidėjai – be jų nebūtų ir šio mano titulo. Džiugu, kad klubo vadovai vykdė viską, ką prižadėdavo. Gal todėl ir išvengėme didelių duobių, galėjome koncentruotis tik į savo darbą“, - kalbėjo praėjusią žiemą atgimusio VMFD „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją