Nugalėtojams po du įvarčius pelnė Oleksandras Alijevas (10 ir 17 min.) bei Andrijus Ševčenka (68 min. 11 m b. ir 78 min.).

FIFA reitinge Lietuvos rinktinė rikiuojasi 48-oje vietoje, o ukrainiečiai yra 25-i. Ukrainos komandos strategui Mironui Markievičiui šis mačas taip pat buvo pirmasis naujame poste.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Arlauskis (46 min. Karčemarskas), Alunderis, Radavičius, Klimavičius, Stankevičius, Lukša (82 min. Kavaliauskas), Šernas (66 min. Kalonas), Ivaškevičius, Galkevičius, Novikovas (57 min. Poškus), Danilevičius.

Ukrainos rinktinės sudėtis: Goriainovas, Čigrinskis (70 min. Poliovij), Gusevas, Mychalykas (83 min. Rusolas), Konoplianka, Tymoščiukas, Alijevas (70 min. Devičius), Kobinas, Rotanis (83 min. Fedeckis), Milevskis (49 min. Olijnykas), Ševčenka (80 min. Selezniovas).

Rungtynės

Lietuvos rinktinės vartininkui Giedriui Arlauskiui jau 5-ą minutę teko gelbėti savo komandą ir atremti pavojingą varžovų puolėjo Andrijaus Ševčenkos smūgį.

Pirmasis įvartis į mūsiškių vartus krito 10-ą min. Kęstutis Ivaškevičius gan toli nuo vartų kieta pražanga sustabdė A. Ševčenką ir buvo nubaustas geltona kortele, o baudos smūgį itin sėkmingai realizavo saugas Oleksandras Alijevas. Ukrainietis smūgiavo iš maždaug 35-37 metrų atstumo, tačiau G. Arlauskis spėjo tik nukreipti kamuolį į vidinę vartų pusę – 0:1.

Netrukus Maskvos „Lokomotiv“ ekipos žaidėjas pelnė savo antrąjį įvartį. 17-ą min. kairiuoju kraštu prasiveržęs A. Ševčenka atliko perdavimą į baudos aikštelę, kurioje Lietuvos komandos gynėjai pražiopsojo spurtuojantį O. Alijevą ir šis padvigubino aikštės šeimininkų persvarą – 0:2.

30-ą min. tolimu šūviu Ukrainos vartininko reakciją išbandė K. Ivaškevičius, tačiau Oleksandras Goriainovas kamuolį sugavo be didesnių problemų.

Po kelių akimirkų Dominyko Galkevičiaus smūgiuotą kamuolį O. Goriainovas tik šiaip ne taip išmušė į užribį.

Kėlinio pabaigoje žaidimas vėl persikėlė į Lietuvos rinktinės aikštės pusę. Ukrainiečiai surengė kelias pavojingas atakas, bet visais atvejais lietuvių gynėjai ir vartininkas sugebėjo neutralizuoti pavojus.

Antrojo kėlinio pradžioje į Lietuvos komandos vartus stojo Žydrūnas Karčemarskas. Komandų žaidimas pirmoje antrojo kėlinio dalyje tapo kiek lygesnis ir vangesnis.

Vis dėlto 67-ą min. patys lietuviai padovanojo puikią progą varžovams. Įsibėgėjęs Vidas Alunderis savo baudos aikštelėje iš nugaros įsirėžė į Jevgenijų Konoplianką ir šis krito ant žolės. Teisėjas nedvejodamas skyrė lietuviui geltoną kortelę ir parodė į 11 metrų atžymą.

Baudinį atlikęs patyręs A. Ševčenka neklydo – 0:3.

Po kelių minučių arti rezultato sušvelninimo buvo Robertas Poškus – kamuolys pavojinga trajektorija skriejo visai šalia vartų virpsto.

Ukrainos rinktinė toliau smaginosi lietuvių suteikiamomis progomis ir mušė ketvirtąjį įvartį. 78-ą min. A. Ševčenka nesudėtingai prasiveržė pro toli likusius Lietuvos komandos gynėjus ir beveik netrukdomas pasiuntė kamuolį į Ž. Karčemarsko vartus – 0:4.

Mačo pabaigoje prieš vartininką iššoko D. Galkevičius, bet ir jam nepavyko pelnyti garbės įvarčio Lietuvos komandai. Susitikimas baigėsi triuškinančia Ukrainos komandos pergale.

Komentarai po rungtynių:

Raimondas Žutautas, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris: „Rezultatas netenkina, tačiau bendrai žaidimas buvo neblogas. Manau, kad rinktinės naujokai ir tie, kurie iki šiol yra rungtyniavę mažiau, žaidimo negadino. Visi iki vieno – įskaitant ir G. Arlauskį, nepaisant jo klaidos pradžioje – parodė, kad yra verti rinktinės ir gali būti į ją kviečiami ateityje. Komandos pastangomis esu patenkintas, žaidėjo atidavė viską, ką galėjo.

Turėjome nemažai progų, tačiau neišnaudojome nė vienos, todėl toks neigiamas ir rezultatas. Ukraina žaidė beveik stipriausia sudėtimi, o mes eksperimentavome, todėl nemanau, kad jie šia pergale labai džiaugsis.

Žaidėme įdomų, technišką futbolą, sugebėdavome surengti pavojingas atakas. Tai rodo, kad einame teisinga linkme. Be abejo, yra klaidų kurias reikia taisyti, ypač gynyboje. Bet tam ir yra draugiškos rungtynės – kad įvertintume silpnąsias puses ir jas galėtume ištaisyti.“

Robertas Poškus, Lietuvos rinktinės puolėjas: „Neišnaudojome kelių realių progų. Tai buvo pirmos rungtynės, kuriose rinktinėje pasirodė tiek daug naujų veidų. Galbūt komandos žaidimui atsiliepė jaudulys. Tačiau neturime nuleisti rankų. Manau, jog jauni žaidėjai su laiku įgaus pasitikėjimo. Treneris šiandien išbandė jaunus žaidėjus, nes senbuvius jau žino pakankamai gerai.“

Tomas Danilevičius, Lietuvos rinktinės puolėjas ir kapitonas: „Rezultatas - ne pagal žaidimą. Treneris prieš rungtynes minėjo, kad ne rezultatas yra svarbu. Šiandien turėjome nemažai naujų žaidėjų, o kai kurie rungtyniavo naujose, neįprastose pozicijose. Trūko susižaidimo gynyboje. Dar yra kur tobulėti.

Gerai, kad išbandėme daug naujų žaidėjų, tai pliusas. Matosi, kad A lygoje žaidžiantys futbolininkai gali neblogai įsilieti į rinktinę. Manau, kad teisėjai šiandien mums tikrai nepadėjo. Tai buvo rimtas išbandymas, o dabar reikia galvoti apie ateitį ir mokytis iš klaidų.“

Marius Stankevičius, Lietuvos rinktinės gynėjas: „Nėra malonu pralaimėti tokiu rezultatu. Tačiau buvo ne tik klaidų, bet ir gerų epizodų. Noriu padėkoti jauniems žaidėjams, nes jie paliko gerą įspūdį ir ateityje gali daug nuveikti.

Nėra lengva debiutuoti prieš tokią galingą komandą kaip Ukraina. Iš šio pralaimėjimo reikia pasimokyti. Tuo labiau, kad tai pataisomos klaidos. Geriausia pamoką gauti per draugiškas rungtynes ir taisyti klaidas prieš oficialias varžybas.“

Mironas Markievičius, Ukrainos rinktinės vyriausiasis treneris: „Prie tiek daug žiūrovų jaudinomės, pirmajame kėlinyje žaidėme nervingai. Po pertraukos rungtyniavome geriau. Manau, kad susižaidimo dar trūksta, reikėtų kad žaidėjai labiau įsiklausytų į tai ką sako treneriai. Tačiau komanda pademonstravo gerą žaidimą. Dėkoju žaidėjams, kad mano pirmose rungtynėse jie nenuvylė.“

Andrijus Ševčenka, Ukrainos rinktinės puolėjas ir kapitonas: „Sužaidėme įspūdingas rungtynes. Smagu taip sužaisti ir laimėti tokiu rezultatu. Treneris labai gerai išanalizavo rinktinės žaidimą. Tačiau reikia turėti omenyje, kad ne visos rungtynės baigsis tokiu rezultatu, tokia didele pergale. Turime nusiteikti ir prastesniems rezultatams.“

Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė turėtų žaisti birželio 18-20 dienomis, kai mūsų šalyje numatomas Baltijos taurės turnyras, kuriame taip pat dalyvaus Latvijos ir Estijos ekipos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją