Futbolo sirgaliai visame pasaulyje bando nuspėti, kaip pasiseks jų mylimoms komandoms. Jie tiki, kad gyvūnai ypač geba užuosti pergales. Štutgarto zoologijos sode dramblio patelė Zela pranašauja, kad sekmadienį 18 val. vyksiančios rungtynės Vokietijos komandai nebus sėkmingos.

Ji išrinko Vokietijos kamuolį ir išėmė iš krepšio, taip nuspėdama ankstyvą komandos pasitraukimą.

„Tikimės, kad tai netiesa, bet galbūt ji matė pasirengimo pasaulio čempionatui rungtynes ir prarado tikėjimą Vokietijos komanda“, – sako Gelzenkircheno zoologijos sodo direktorius Thomas Koelpinas.

Zela iš visų 32-ių planetos pirmenybių dalyvių išsirinko ir vieną, kuris, jos manymu, taps čempionu. Tai – Senegalas. Jei ši prognozė pasitvirtintų, tai būtų pirmasis Afrikos atstovų triumfas istorijoje.

Vokietijos sirgaliams labiau patiktų tikėti poliarinio lokio jauniklės Nanuk spėjimu. Pasirinkdama žuvies dėžę, ant kurios pavaizduota Vokietijos vėliava, ji pranašauja pergalę.

„Ji pirmiausia paragavo žuvies iš Vokietijos dėžės, vadinasi, Vokietija laimės“, – pasakoja Gelzenkircheno zoologijos sodo darbuotojas Markusas Tekampe'as.

Viename Rusijos zoologijos sode tapyrė Kleopatra įsitikinusi, kad Švedijos komanda pirmadienį nugalės Pietų Korėjos atstovus. Ji pasirinko vaisių indelį su Švedijos vėliava.

„Jos namai Brazilijoje, todėl šis gyvūnas išmano futbolą. Ji prognozuoja, kad Švedija laimės rungtynes“, – aiškina Vladimiras Gerasimovas, „Limpopo“ zoologijos sodo direktorius

Gyvūnų prižiūrėtojai tvirtina, kad gyvūnai neturi mylimų komandų – būtent todėl jų spėjimai objektyvūs.

Įdomu, kad Zela jau turi šlovingų spėjimų istoriją: ji nuspėjo, kad Portugalijos rinktinė taps 2016 metų Europos čempione.