Pirmame kėlinyje įvarčiais apsikeitė Saulius Mikoliūnas ir Vytas Gašpuitis. Po pertraukos abi komandos demonstravo norą išspręsti reikalus per 90 žaidimo minučių, bet arčiau tikslo buvo šeimininkai: žalgiriečius kelissyk gelbėjo vartininkas Armantas Vitkauskas.

Teisėjui Gediminui Mažeikai ne kartą teko gesinti aistras tiek aikštėje, tiek šalia jos – 78 min. iš techninės zonos buvo pašalintas rungtynių įtampos neatlaikęs „Atlanto“ vairininko Konstantino Sarsanijos asistentas Vladimiras Tunkinas.

Kai komandos mintyse jau turėjo nusiteikti pratęsimui, žodį tarė visas rungtynes tylėjęs svečių puolėjas Andrija Kaluderovičius. Serbas pasinaudojo klaipėdiečių gynėjų jam palikta erdve ir smūgiu nuo baudos aikštelės krašto padėjo tašką. „Žalgiris“ laimėjo paskutiniu kamuolio lietimu – iškart po A. Kaluderovičiaus įvarčio nuaidėjo finalinis teisėjo švilpukas.

„Žalgiris“ į turnyro finalą iškopė šeštą kartą iš eilės – prieš tai vilniečiai visus penkis kartus iškovojo trofėjų. „Atlantas“ dėl taurės paskutinį kartą finale kovojo pernai, kuomet 0:2 nusileido tam pačiam „Žalgiriui“.

Turnyro finale, kuris rugsėjo 25 d. taip pat vyks Klaipėdoje, vilniečiai susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Ji šeštadienį Kaune 2:0 nugalėjo vietos „Stumbrą“.

„Atlantas“ 1 – 2 „Žalgiris“
12' [0 – 1] Saulius Mikoliūnas
20' [1 – 1] Vytas Gašpuitis
90+3' [1 – 2] Andrija Kaluderovičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)