D. Madarona norėjo išsaugoti visą savo trenerių štabą, o asociacijos šis prašymas netenkino. Antradienį asociacijos valdybos nariai per slaptą balsavimą nusprendė nebepratęsti sutarties su „El Diego“ jo siūlomomis sąlygomis.

„Iškilus didelėms kliūtims, kontrakto nebeatnaujinsime. Draugiškoms rungtynėms rugsėjo 7 dieną su Ispanija mes jau galbūt turėsime naują trenerį. Susitarti buvo labai sunku. Sutartis nebuvo pratęsta, nes sąlygos buvo netinkamos. Kai negali susitarti su kažkuo, ką tu myli, tai labai liūdina. Kartais tiesiog tam būna netinkamas metas“, – kalbėjo AFA atstovas Ernesto Cherquisas Bialo.

Kitas AFA tarybos narys, asociacijos generalinis sekretorius Jose Luisas Meszneris buvo kiek griežtesnis.

„Būtų veidmainiška nepaminėti ir kitų aspektų pasaulio čempionato ciklo pabaigoje, dėl kurių asociacijai kilo nepasitenkinimas. Nepastebėjome nė ženklo kuklumo, kažkokių pripažinimų, kad buvo padaryta klaidų. Nebuvo jokios analizės, apžvalgos, išvadų. Turėtum visų pirma galvoti apie šiuos dalykus, o ne apie savo ateitį“, – kategoriškas buvo J. L. Meszneris.

D. Maradona argentiniečių strategu tapo 2008 metais. Prieš keletą savaičių Pietų Afrikos Respublikoje pasibaigusiame pasaulio čempionate Argentinos rinktinė žaidė užtikrintai iki ketvirtfinalio, kuriame net 0:4 pralaimėjo vokiečiams.

Realiausiu pretendentu į Argentinos nacionalinės komandos stratego postą dabar laikomas jaunimo rinktinės treneris Sergio Batista.

D.Maradona Argentinos futbolo federacija buvo tarsi rakštis...

AFA kilo klausimų dėl kai kurių D. Maradonos štabo narių – jo asmeninio draugo Alejandro Mancuso ir Oscaro Ruggeri.

Nebuvo jokia paslaptis, kad D. Maradona nesutaria su kai kuriais federacijos atstovais. Populiarus Argentinoje treneris pykosi su rinktinės generaliniu vadybininku Carlosu Bilardo, o per pasaulio čempionatą daugiau bendravo su argentiniečių aistruoliais, o ne su rinktinės rėmėjais ar verslininkais, kurie labai svarbūs AFA biurokratams.

„Nėra abejonių, kad jo nenorėjo Argentinos rinktinėje. D. Maradona Argentinos futbolo federacijai buvo tarsi rakštis...“, - vaizdžiai palygino trenerių štabo narys Fernando Signorini.

Laikinas Argentinos rinktinės treneris – S.Batista

Laikinuoju Argentinos rinktinės, vadinamos „Albicelstes“, treneriu tapo S. Batista, su kuriuo D. Maradona tapo pasaulio čempionu Meksikoje 1986 m. vykusiame turnyre. S. Batista rengs nacionalinę komandą draugiškoms rungtynės su Airija, kurios vyks Dubline rugpjūčio 11 d.

AFA turi paskubėti išrinkti naują trenerį, nes 2011 m. Argentinos jau laukia kovos „Copa America“ čempionate. D. Maradonos įpėdiniais yra skelbiami ir Carlosas Bianchi iš Buenos Airių „Boca Juniors“ klubo, ir Alexas Sabelle iš „Estudiantes“ ekipos, ir Marcelo Bielsa.

Pastarasis yra Čilės rinktinės, neblogai pasirodžiusios pasaulio čempionate, vyriausiasis treneris. Įvairių apklausų duomenimis, jis yra geidžiamiausias Argentinos aistruolių kandidatas.

„D. Maradona šalyje turėjo daugybę gerbėjų, kurie troško, kad jis liktų rinktinės treneriu. Mes jo labai ilgėsimės“, – antradienį sakė Argentinos Vidaus reikalų ministras Florencio Randazzo.

Neaišku, ką D. Maradona ketina veikti toliau. Jau po pasaulio čempionato žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad jis kviečiamas treniruoti italų „Napoli“ klubą, kuriame pats žaidė 7-erius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją