Dar nė neatėjo Naujieji, o Lietuvos futbolo padangę nušvietė fejerverkai: su fanfaromis ištrimituota, kad reprezentacinė rinktinė FIFA reitinge pakilo į seniai neregėtas aukštumas – net 129 vietą. Pastarąjį kartą tokias aukštybes, jeigu taip galima pajuokauti, nacionalinė komanda buvo pasiekusi prieš dvejus su trupučiu metų.

Visgi Lietuvos futbolo federacija, skalambydama apie tai, kad Lietuva yra tarp dešimt didžiausią šuolį 2020-aisiais FIFA kvalifikacijoje atlikusių šalių, nepaminėjo, kad ta prišokta 129 vieta yra net tris su puse karto žemesnė nei geriausia rinktinės pozicija istorijoje – 37-oji.

Nuo tada geltonai-žali (ir kartais raudoni) nuosekliai čiuožė žemyn, kol nusileido net ant 149 laiptelio.

Štai todėl dabar tenka džiaugtis tuo, kad taip užtikrintai vėl kylame į viršų – tai kas, kad aukščiau mūsų reitinge vis dar rikiuojasi tokie egzotiniai kraštai kaip Karibų jūros sala Antigva ir Barbuda, vaizdingieji Filipinai ar karštoji Afrikos širdis Malavis, o ant kulnų lipa Burundis, Komorai, Sent Kitsas ir Nevis bei Saliamono Salos, t. y. pasaulio kampeliai, kuriuose daug labiau norėtųsi praleisti medaus mėnesį, nei žiūrėti futbolą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)