Jei Vokietijos rinktinė šeštadienį pralaimės švedams, o prieš tai Meksika įveiks Pietų Korėją, Die Mannschaft pirmą kartą istorijoje važiuos namo neperkopusi grupės etapo. Tokiomis neramiomis mintimis šiuo metu gyvena Vokietija ir šios nacionalinės ekipos gerbėjai.

Po skaudaus dūrio FIFA 2018 starte Vokietijos rinktinė atsiribojo nuo viešumos, buvo atšaukta ir buvusio rinktinės žaidėjo, 2014 metų pasaulio čempionų komandos kapitono Philippo Lahmo spaudos konferencija.

Net 50 minučių vėlavo ir M. Neuerio spaudos konferencija antradienį, o kai kurie žiniasklaidos atstovai nesulaukė jos pradžios dėl iš anksto suplanuoto skrydžio į Sočį.

„Turėjome kiek ilgesnį komandos susirinkimą, todėl prašau atleisti dėl vėlavimo. Patys sau esame griežčiausi kritikai“, – aiškino vartininkas.

Paprašytas pakomentuoti, ar komandoje yra skilimas, M. Neueris atsakė neigiamai: „Nėra jokio pasidalinimo į dvi stovyklas, jokio skilimo. Žaidėjai, pernai laimėję Konfederacijos taurę, yra rinktinės dalis. Džiaugiuosi, kad skrendame į Sočį. Tai bus nauja pradžia mums“.

Nemažai klausimų vokiečių vartininkas sulaukė apie tai, kas kaltas dėl pralaimėjimo Meksikai. „Po rungtynių tiek autobuse, tiek prie pietų stalo nuolat apie tai atvirai kalbėjome. Kodėl mums trūko pasitikėjimo savo jėgomis, negaliu atsakyti. Dėl to pralaimėjimo kaltas kiekvienas rinktinės narys. Svarbu sutvarkyti gynybą ir kiekvienam paklausti savęs, ar darau viską, ką galiu“, – sakė rinktinės kapitonas.

Vokietijos rinktinės senbuvis į žurnalistų klausimus atsakinėjo diplomatiškai, ramiai ir kantriai, taip gesindamas visas nereikalingas emocijas.

„Nuo šiol mūsų laukia tik finalų vertės rungtynės. Daugiau taip žaisti sau leisti negalime. Esu tikras, kad mums pavyks. Tikrai turime tą stiprybę, kurią demonstravome per pastaruosius turnyrus. Turime pasistengti kaip galima greičiau „persijungti“ ir parodyti visiškai kitą veidą“, – prieš išvyką į Sočį kalbėjo M. Neueris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją