Dvikova vyko lygiai iki pirmojo kėlinio pabaigos, kuomet Rafikas Halliche baudos aikštelėje pargriovė egiptietį Emadą Moteabą ir buvo pašalintas iš aikštės už antrą geltoną kortelę. Be to, teisėjo skirtą 11 metrų baudinį išnaudojo ir Egiptą į priekį išvedė Hosni Abdas Rabbou.

Mohamedas Zidanas 65-ą minutę puikiu smūgiu padvigubino skirtumą, o netrukus alžyriečiai liko devyniese, kai už grubią pražangą iš aikštės buvo išvytas Nadiras Belhadjas.

Mohamedas Abdelshafy likus žaisti 9 minutes įmušė pirmą įvartį vilkėdamas Egipto nacionalinės ekipos marškinėlius, tačiau ir tai dar nebuvo pabaiga - Alžyro vartininkas Faouzi Chaouchi taip pat buvo pašalintas už dvi geltonas korteles, o triuškinimą jau per teisėjo pridėtą laiką už baigė Mohamedas Gedo.

Kitoje dvikovoje Gana po atkaklios kovos minimaliu rezultatu 1:0 nugalėjo Nigeriją.

Vienintelis įvartis buvo įmuštas pirmojo kėlinio viduryje, kai po Kwadwo Asamoah pakelto kampinio pasižymėjo Asamoah Gyanas.

Nigerija vėliau perėmė iniciatyvą ir turėjo galimybių atstatyti pusiausvyrą, tačiau Ganą, kuriai tai bus pirmasis finalas nuo 1992 metų, gelbėjo puikiai žaidęs vartininkas Richardas Kingstonas.

Pusfinalio rezultatai:

Gana 1 - 0 Nigerija

21' [1 - 0] Asamoah Gyan

Alžyras 0 - 4 Egiptas

39' [0 - 1] Hosni Abd Rabbou (iš 11 metrų baudinio)
65' [0 - 2] Mohamed Zidan
81' [0 - 3] Mohamed Abdel-Shafy
90' [0 - 4] Mohamed Nagy Gado

38' iš aikštės pašalintas Rafik Halliche (Alžyras)
70' iš aikštės pašalintas Nadir Belhadj (Alžyras)
88' iš aikštės pašalintas Fawzi Chaouchi (Alžyras).

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją