„Man liūdna buvo išgirsti apie Diego mirtį. Jis neabejotinai buvo puikiausias futbolininkas, prieš kurį man teko kada nors žaisti“, –„Daily Mail“ cituoja P. Shiltoną.

71 metų buvęs vartininkas kartu apgailestavo, kad Argentinos futbolo ikona niekada taip ir neatsiprašė už ranka pelnytą įvartį.

„Atrodo, kad išdidumo jis turėjo, tačiau ne sportinės sąžinės, – teigė P. Shiltonas. – Man nepatinka, kad jis taip niekada ir neatsiprašė. Jis nė karto nepasakė, kad apgavo ir norėtų už tai atsiprašyti. Vietoje to jis naudojosi savo „Dievo rankos“ epitetu. Tai nebuvo teisinga“.


P. Shiltonas 1986 metų birželio 22 dieną tapo tiesiogine D. Maradonos veiksmo auka. 51-ą min. pasaulio čempionato ketvirtfinaliyje argentinietis kaire ranka pamušė kamuolį per P. Shiltoną į vartų tinklą, teisėjas pažeidimo neužfiksavo ir įskaitė įvartį.

Po 4 min. D. Maradona tarsi reabilitavosi meistriškai persivaręs kamuolį per pusę aikštės ir pasižymėjęs pagal visas taisykles. Tai buvo vadinamasis „Šimtmečio įvartis“. Susitikimą Argentina prieš Angliją laimėjo 2:1.


„Apie susitaikymą su D. Maradona niekada nebuvo kalbos. Bėgant metams buvo keletas progų mums abiems praleisti kažkiek laiko vienoje patalpoje. Visuomet būdavo tas pats – jei būtų atsiprašęs, būčiau jam ranką paspaudęs. Tačiau taip niekuomet ir nesulaukiau nė menkiausios užuominos, kad taip galėtų nutikti“, – pasakojo buvęs Anglijos rinktinės vartininkas.


Legendinis futbolininkas, 60-metis D. Maradona mirė trečiadienio rytą Buenos Airių priemiestyje Tigrėje, savo rezidencijoje. Ten jis leido laiką po galvos operacijos, kurios metu buvo pašalintas kraujo krešulys. Po operacijos nebuvo praėjusios nė 3 savaitės.

Kaip praneša Argentinos naujienų gigantas „Clarin“, D. Maradona buvo rastas miręs trečiadienį ryte. Mirties priežastimi laikomas širdies smūgis. Į įvykio vietą atskubėjusios medikų brigados žvaigždei niekuo padėti nebegalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)