Beje, mačo pradžia vėlavo apie 20 minučių. To priežastis, anot portalo 15min.lt – įtartini judesiai lažybų rinkoje, kur neproporcingai didelės sumos buvo statomos už įvarčių gausą.

Susitikimo pradžioje jonaviečiai buvo aktyvesni. Viename iš epizodų pavojingą Vadimo Maščenkos smūgį atrėmė Edvinas Gertmonas, o kitoje daug žadančioje atakoje šeimininkams nepavyko suvaldyti kamuolio baudos aikštelėje.

Visgi „Žalgiris“ kokybiškiau išnaudojo gautas progas, o prie to prisidėjo ir varžovų žaidimo brokas gynyboje. 10 minutę po Francio Kyeremeh aštraus perdavimo Nahuelis Machado nukreipė kamuolį į savus vartus.

Po septynių minučių svečiai padvigubino pranašumą. Po Joelio Bopesu ilgo perdavimo, baudos aikštelės epicentre laukęs F. Kyeremeh pergudravo vartininką ir įsirašė septintą įvartį šiame sezone. Tai privertė „Jonavos“ trenerį Petro Kušlyką atlikti du keitimus – pakeisti buvo abu centro gynėjai.

Prieš kėlinio pabaigą Lietuvos čempionai pradėjo „Jonavos“ triuškinimą. Marko Miličkovičius atliko perdavimą baudos aikštelės dešinėje buvusiam Renanui Oliveirai, o šis efektingu smūgiu nukreipė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Po pertraukos „Jonava“ bandė ieškoti galimybių sušvelninti rezultatą, bet E. Gertmonas ir jo gynybos linija bandymus nugesino. Tuo tarpu „Žalgiris“ 50 minutę užtvirtino pergalę ketvirtu įvarčiu – priešais vartus atsidūręs Donatas Kazlauskas užtikrintai realizavo R. Oliveiros perdavimą.

„Žalgiris“ (66 tšk.) toliau užtikrintai žygiuoja titulo link – vilniečiai turi devynių taškų pranašumą prieš Kauno raj. „Hegelmann“ ir penkias rungtynes atsargoje. „Jonava“ (3 tšk.) nebeturi galimybių pakilti iš paskutinės vietos.

Į pergalių kelią sugrįžo Marijampolės „Sūduva“, kuri svečiuose 3:2 (3:1) įveikė Vilniaus „Riterius“.

Rungtynėse geriau startavo vilniečiai, kurie jau 14 minutę išsiveržė į priekį. Po Mindaugo Grigaravičiaus perdavimo iš kairiojo krašto Deimantas Rimpa galva nuginklavo vartininką.

„Sūduva“ greitai atsigavo po praleisto įvarčio ir po šešių minučių išlygino rezultatą. Standartinėje situacijoje prie tolimojo virpsto tykojęs Nicolasas Taravelis smeigė tikslų smūgį galva.

Svečių kokybiškas žaidimas standartinėse situacijose tęsėsi toliau. 28 minutę po Xabi Auzmendi pakelto kampinio Aleksandras Živanovičius „antrajame aukšte“ pranoko varžovus ir įmušė įvartį.

Prieš pertrauką marijampoliečiai sudavė dar vieną smūgį varžovams po sėkmingai įžaisto kampinio. Milanas Jokičius atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelės centrą, o ten laukęs A. Živanovičius smūgiu pažeme surado kamuoliui vietą vartų tinkle.

Antrame kėlinyje pavojingų momentų prie abiejų vartų beveik nebuvo. Paskutinę rungtynių pridėto laiko minutę „Riteriai“ sušvelnino rezultatą po Nemanja Lakičiaus-Pesičiaus įvarčio, bet netrukus nuaidėjęs arbitro švilpukas signalizavo „Sūduvos“ pergalę.

Tuo metu dėl medalių „Optibet A lygoje“ kovojantys Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai sužaidė lygiosiomis su „Kauno Žalgiriu“ – 1:1 (1:1).

Jau 2 min. neblogą galimybę pasižymėti turėjo Ignas Kružikas. Puolėjas sulaukė gero perdavimo, tačiau jo smūgį pažeme atrėmė Deividas Mikelionis. Po 10 minučių Rodrigo Josviaki apsigynė nuo Antono Fase tolimo bandymo.

Pirmame kėlinyje krito du įvarčiai. 31 min. Marko Pejičius vienu lietimu atliko perdavimą A. Fase, kuris pabėgo nuo varžovų bei smūgiavo tiksliai. Tai buvo šeštasis saugo iš Nyderlandų įvartis šiemet.

Tiesa, 43 min. „Kauno Žalgirio“ gynyba kapituliavo. Po išmetimo iš užribio Ignas Kružikas galva pamušė kamuolį link Tzlilo Nehemyos, kuris galingu smūgiu nukreipė kamuolį į vartus.

Po pertraukos svečiai du kartus pavojingai pagrasino standartinės padėties metu, kitoje aikštės pusėje gero šanso neišnaudojo po keitimo aikštėje pasirodęs Nerijus Valskis.

Sekmadienį Gargždų miesto stadione „Banga“ sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:1) su „Panevėžiu“.

Pirmame kėlinyje komandos ne itin džiugino pavojingomis atakomis. „Banga“ įtampą prie svečių vartų sukūrė 6 min., kai V. Antužio bandymas skersuoti kamuolį iš kairiojo krašto vos nevirto įvarčiu. „Panevėžį“ išgelbėjo laiku ranką kyštelėjęs svečių vartų sargas I. Driomovas.

14 minutę panevėžiečiams pavyko pavojingą progą paversti įvarčiu. Pakėlus kampinį ne itin sėkmingai sužaidė „Bangos“ futbolininkai ir kamuolys atiteko N. Milevui, kuris iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į tinklą – 0:1.

Antrame kėlinyje abi komandos buvo aktyvesnės, tačiau itin pavojingų momentų taip pat nebuvo daug. Jau kėlinio pradžioje progą pasižymėti turėjo svečiai. Visgi A. Smithas iš arti smūgiavo virš vartų.

Įsibėgėjus kėliniui „Banga“ perėmė iniciatyvą, tačiau niekaip nesugebėjo smūgiais užbaigti net ir pavojingų atakų. Arčiausiai tikslo 76 min. buvo V. Magdušauskas, po individualaus reido smūgiavęs iš baudos aikštelės, tačiau kamuolys nuskriejo tiesiai į I. Driomovo rankas. Po poros minučių padirbėti jau teko M. Bertašiui, atrėmusiam pavojingą E. Veliulio smūgį iš dešiniojo krašto.

Lemiama tapo antroji teisėjo kompensuoto laiko minutė. E. Stočkūnas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur „Panevėžio“ gynėjai laimėjo oro dvikovą, tačiau pirmasis prie kamuolio suskubęs V. Paulauskas tiksliu smūgiu išlygino rezultatą – 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją